Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Dunia Aishkim-Aishkimmers:Part 1-Mulanya Satu Cerita
15 October 2009 | 6:46 PM | 0 comments

KARYA:ARZA

Kisah bermula apabila Akim dan Aishah menjejakkan kaki ke industri hiburan.
Akim dan Aishah merupakan dua bintang Akademi Fantastik.Mereka mendapat perhatian apabila digosipkan bercinta di dalam Akademi Fantastik.Peminat mereka,yang diberi nama AISHKIMMERS tidak pernah berputus asa menjodoh-
Jodohkan mereka.Kisahnya bermula……..
****************************
Seorang gadis membuka laman web Aishkim(http://www.unofficial-aishkim.blogspot.com/).Setelah melihat nama chatters yang ada,dia mula menaip sesuatu.

???:Salam
SALLY8176:Salam nadia
NADIA:Ada cerita ni!
SALLY8176:Cerita apa?
NADIA:Pasal Aishkim!

Inilah kerja budak-budak Aishkimmers….bergosip dan bergosip tentang Aishkim. Nadia(Nadia90) meneruskan perbualan bersama Sally(kak sally).Perbualan tersebut berlanjutan sampai ke tengah malam dan disertai beberapa orang lagi Aishkimmers.

*****************************
Lamunan Aishah terhenti apabila telefon bimibitnya berdering.Aishah tersenyum apabila melihat nama Akim di skrin telefon.

AKIM:Good morning sayang..
AISHAH:Good morning…happy nampak..
AKIM:Hari ni kita keluar nak tak?
AISHAH:Pukul berapa?
AKIM:I'll pick you up at 10!
AISHAH:Okay!See ya…
AKIM:Love you!
AISHAH:Love you too..

Ini ialah artis pujaan Aishkimmers.Selalu menafikan perhubungan padahal mereka sebenarnya tengah dilamun cinta.Biasalah kes begini.Boleh dikatakan majority artis dunia buat macam ni.Apa nak jadi?
*********************************
Sally menunggu Nadia di KLCC.Kata Nadia,dia mendapat maklumat dari Cik Spy(seorang chatter Aishkimmers yang sangat misteri) mengatakan Aishkim keluar bersama pada hari tersebut.Selepas hampir setengah jam menunggu,

"Sorry kak Sally!Jalan jammed!"kata Nadia sebaik sampai di depan Sally.
"Ko ni memang selalu jek lambat!Hish!Cepat!Kita perlu intip 2DK!"
Kedua wanita yang masih single but not available terus masuk ke dalam.Mereka mencari kelibat pasangan yang diminati.Setelah melihat sekeliling sebanyak berkali-kali,akhirnya..
"ITU MEREKA!"Jerit Nadia.
"Diamlah sikit!Nanti diaorang recognize pula!"Marah Sally.
Sally pun mengeluarkan kameranya.Dia mula snap di sana sini.Seketika,kelihatan kedua wanita tersebut melihat Aishkim bermanja.
"So sweet.Macam gula batu"
"Macam gula batu pula.Takde benda lain ke ko nak describe daorang Nadia oi??"
"Hehe…Tu je yang terlintas di fikiran"

Setelah mendapat apa yang dihajati,kedua wanita yang macam mamarazzi pergi meninggalkan KLCC.Mereka tidak sabar untuk melihat reaksi Aishkimmers.

*********************************
Pada malam itu,di rumah Sally,

"Mana gambarnya?"Tanya Nadia.
"Ini dia…"Sally mengeluarkan kameranya.
"Cepatlah…"
"Okay…sabar cik nadia"
Apabila melihat gambar yang ada…
"AAAAAAAAAAA!!!!!!"Sally menjerit.
"Kenapa?"Tanya Nadia kebimbangan.
"Semua gambar Aishkim terlindung oleh jariku!!"
"What???"
"Tengok ni!"menghulurkan kamera kepada Nadia.
Setelah melihat gambar yang ada…
"I CAN'T BELIEVE THIS!"

Nadia pengsan kerana terkejut.Hajat untuk menyebarkan berita gembira akhirnya terbantut.Apalah nasib….

P/S Kalo citer ok,citer akan disambung

mesej untuk kc,kalau rasa agak keterlaluan,ubah-ubahlah...hehe..

SALAM,
ARZA AISHKIM

PS:ARZA,KC TAK EDIT PUN..PANDAI2 LER JAWAB NGAN NADIA NGAN KAK SALLY..THEHEHE..

Labels:


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries