Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Dunia Aishkim-Aishkimmers:PART 4-GATHERING?
19 October 2009 | 6:05 PM | 0 comments

KARYA:ARZA

Akim menatap mata kekasihnya yang duduk di hadapannya.Sekiranya dia dan Aishah tidak menandatangani kontrak tersebut,pasti mereka sedang berbahagia sekarang.

"So…any plan?"tanya Aishah.
"Ermm…how about this?"

Akim membisikkan sesuatu ke telinga Aishah.Rancangan yang baru diberitahu Akim pastinya akan menguji kesetiaan Aishkimmers.Sekiranya Aishkimmers benar-benar setia,rancangan yang Aishkim buat pasti akan gagal.
***********************************************************************
Panggilan dari Akim mengejutkan Sally.

"Ai kak Sally"ucap Akim.
"Akim…ada apa call pagi-pagi ni?"
"Kak Sally,saya nak buat sesuatu.."
"Apa dia?"
"Saya tengok Aishkimmers ni macam best.."
"SO?"
"Apa kata kita buat gathering Aishkim?"
"Gathering?"
"Ye…jemput Aishkimmer di Sarawak dan Sabah sekali kalau ada..bagi diaorang free tiket kapal terbang"
"Err…ok…"
"Thanks kak Sally…nanti saya beritahu lokasinya..dan saya akan tanggung perbelanjaannya.."
"HAH?"
"Bagitahu semua Aishkimmers ya?"

Akim meletakkan gagang telefon meninggalkan Sally yang terpaku macam patung Pagoda.

**********************************************************************
"WHAT?GATHERING?"
"Ye…Akim cakap camtu.."jawab Sally
"Dia dah tempah tiket untuk 4 orang Aishkimers di Sarawak?"Tanya Fifa
"Yup..dia baru send message tadi.."
"Mesti dia plan something ni!"kata Claire tiba-tiba.
"Kita ikut dulu plan diaorang"Kata Sally.
"OK…Kita lupakan dulu!"Mia tiba-tiba berbicara.
"Kita nak buat apa?"Nadia bertanya.
"Kita bertanding main PES 2010!"Mia mencadangkan sesuatu.
"YEAH!"

Sally tidak menyertai Claire,Nadia,Mia dan Fifa bermain PS2.Dia masih terfikir apakah pula rancangan Aishkim kali ini?

Akim tersenyum sendirian.Dia pasti kali ini Aishkimmer akan betul-betul dikenakan.Bukan sahaja Sally and the gang,tetapi Aishkimmer yang berkomplot dengan Sally di Sarawak sekali!Lamunan Akim terhenti apabila buah hati yang tersayang call..

"Hello sayang"sapa Akim.
"Hello..so macam mana?"
"Perfect.."
"YES!Bijak betul Akim.."
"Biasalah…kekasih sapa?"
"Kekasih Siti Aishah..hehe.."

Perbualan antara Akim dan Aishah terhenti apabila Tasya masuk ke dalam bilik Aishah dengan muka yang muram..seperti baru sahaja terjatuh ke dalam longkang.

"OKlah Kim..Tasya nampaknya macam ada masalah.."
"Okay..bye sweetheart.."

Aishah mematikan telefon.Dia menghadap ke arah Tasya.

"What's wrong Tasya?"Tanya Aishah.
"Tasya jatuh ke dalam longkang…"
"HAHAHAHAHAHAH"

Aishah ketawa terbahak-bahak mendengar cerita Tasya.

"Ketawa pula dia!"Tasya geram.
"Siapa tolak Tasya?"
"Stef!"
"Macam mana boleh jadi camtu?"
"Tadi Tasya pergi area rumah kak Sally..nak intip diaorang…tetapi entah dari mana Stef datang lalu sergah Tasya…Tasya marah dia…Dia pun lalu naik angina dan terus tolak Tasya dalam longkang.."
"Kuat juga budak tu…"
"Kalau Tasya jumpa lagi Stef..Tasya siat-siat badan dia masak kari!"
"Sabar..kakak dengan abang Akim dah plan something!"
"Harap plan awak berdua berjaya.."Tasya menyindir..

Aishah hanya memandang Tasya keluar dari biliknya dengan hairan.

*********************************************************************

Nadia,Claire,Fifa dan Mia sedang berseronok bermain PS2 apabila pintu diketuk.Mia segera membuka.Takut madam marah kalau pintu tak dibuka.

"STEF?"Mia meneka
"YEAH!It's me!"Stef keriangan.
"Awak ke yang bising kat luar tadi?"
"YUP!Saya jumpa Tasya kat luar tadi.."
"TASYA?"Mia hampir menjerit.

Nadia,Claire dan Fifa berlari ke arah Mia.

"Siapa yang dat…"

Belum sempat Claire menghabiskan percakapannya.

"STEEEEFFFF!"Fifa menjerit keriangan lalu memeluk Stef.

Nadia,Mia dan Claire terpaku melihat aksi Stef dan Fifa.Betul ke tak budak dua orang ni?

*********************************************************************
Stef menceritakan segala yang berlaku antara dia dan Tasya.Empat anak dara yang mendengar cerita Stef ketawa terbahak-bahak.

"Bijak Stef!Dia tu memang tak habis-habis nak mengintip orang!"Mia berbicara
"Kak Sally pun pernah kenakan dia.."Fifa menyambung.
"Memang hebatlah Aishkimmer ni!"Stef memuji.

***********************************************************************
Tasya sedang duduk bersama seorang lelaki di sebuah restoran.

"SO…Nak join tak?"Tasya bertanya.
"Sounds good..i'm in.."
"Bagus..Aishkimmers ni memang nak kena..i dah naik bengang.."
"Jangan bengang..nanti muka yang cantik tu tak cantik lagi.."
"U memang pandai bekata-kata…"
"So…bila nak start?"
"ASAP!"
"Apa missionnya?"
"Begini.."

Tasya menerangkan sesuatu kepada lelaki tersebut..lelaki tersebut hanya tersenyum mendengar penjelasan Tasya.

Dari satu sudut,seorang yang amat misteri memandang dengan tersenyum sinis.Dia tidak menyangka,rupanya ada orang lain membuat plan jahat nak menghancurkan Aishkimmers..seorang yang misteri itu memanggil seorang pelayan..

"Bagi ni kepada budak dua orang tu..'

Orang yang misteri it uterus beredar sejurus kertas diberikan kepada Tasya dan kawannya..

Tasya melihat tulisan yang tertera di atas kertas..dia semakin geram…

Cik Tasya dan _ _ _ _ _,

Nak buat plan apa lag?Tak puas lagi ke tangan masuk lubang toilet?Masuk dalam longkang pun tak puas lagi?Nak masuk dalam apa lagi?Tong gas?Muahahah..

CIK SPY YANG BIJAK

Tasya mengoyak-ngoyakkan kertas tersebut menjadi serpihan helaian kecil..

'CIK SPY!KAU AKAN TERIMA BALASANNYA!'Jerit Tasya dalam hati.



P/S Sorry,sorry wat sesiapa yang terasa ye..

Labels:


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries