Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Dunia Aishkim-Aishkimmers:PART 7-DUGAANNYA
22 October 2009 | 5:04 PM | 0 comments
KARYA:ARZA

Nadia tersenyum keseorangan di dalam bilik.Stef,Mia dan Nur sedang tidur dengan bunyi dengkuran uang agak kuat.Nadia teringat kata-kata Azreq di taman sejam yang lepas 'Saya suka awak'.

"Kenapa senyum sorang-sorang?"

Nadia terkejut.Gee melangkah masuk mendekati Nadia.

"Kenapa tak tidur lagi?"Gee bertanya.

"Tak dapat tidur.."

"Mesti lagi teringatkan seseorang ni…"

"Mana ada…"

"Nadia..i know you…come on…share with me.."

"Ok..saya bagitahu awak tapi awak jangan bagitahu siapa-siapa."

"Ok…janji!"

"Actually..i'm in love.."

"Dengan siapa?"

"Err…A…A…A.."

"AA?"

"Azreq!"

Gee terkejut.

"Azreq?Boyfriend Tasya?But how?"Gee bertanya.

Nadia menerangkan satu persatu apa yang berlaku..

"Are you sure dia tak permainkan awak?"

"Saya rasa tak…Muka dia ikhlas.."

"Kalau begitu..bersiap-sedialah berhadapan dengan Tasya.."

Nadia hanya tersenyum.'Tasya?Nasib…nasib..'

*********************************************************************
Azreq hanya melihat wajah Tasya yang tengah bengang.Dia malas hendak melayan ketika orang sedang marah.

"OK..Apa you buat dengan Nadia malam tadi?"Tasya memulakan bicara.

"You kan yang suruh I jumpa dia?"

"I suruh kenakan..bukan ajak bercinta!"

"Babe…jangan membuat tuduhan melulu.."

"Maksud you?"

"I ajak dia bercinta ada sebab…"

Tasya memandang muka Azreq dengan penuh pertanyaan.'Apa maksud dia?'

*******************************************************************
Akim melihat tempat yang bakal dijadikan Gathering pertama Aishkimmers.Akim tersenyum puas.Kanopi telah didirikan dengan indah di tepi pantai Port Dickson.Nampaknya gathering pertama kali ini pasti akan menjadi detik termanis dalam hidupnya kerana pada masa yang sama dia akan melaksanakan plan baru untuk mengenakan Aishkimmers.Plan Akim,pada malam itu,dia dan Aishah akan pura-pura berlakon mereka bergaduh.Pada saat itu,semua Aishkimmers akan memandang mereka dan pastinya selepas itu Aishkimmers tidak akan mengganggu Aishkim lagi selepas pergaduhan itu.Akim tersenyum bila teringat plan yang dibuat bersama Aishah.

Deringan telefon mengejutkan Akim yang tengah mengelamun

AKIM:Hello?

AISHAH:Hello sayang..dah prepare semua ke?

AKIM:Tinggal catering saja lagi..dan pergaduhan pura-pura kita…

AISHAH:Great!!Bijaknya Akim buat plan ek..

AKIM:Biasalah…macam tak tahu pula…

AISHAH:OK..Tasya dan Azreq ada kat bawah..Aishah pergi dulu ek..

AKIM:Okay..


Aishah turun ke bawah dan melihat Azreq dan Tasya sedang bermasam-muka.

"What happened?"Aishah bertanya.

"Akak tahu tak?Az ni buaya darat..!"

"Hey!Mana ada!You yang salah sangka!"

"I nampak sendiri you dengan Nadia malam tadi!"

"Tasya!I hanya berbual dengan dia!"

"Kak…ni pasti Az dan Aishkimmers merancang nak kenakan Tasya lagi!"

"Tasya..you jangan salah faham…I dengan Aishkimmers tak ada kena-mengena.."

"Habis tu?"

"Sebenarnya..malam tadi Nadia yang nak jumpa I…Dia luahkan perasaan kepada Az…dan dia juga kata nak kenakan Aishkimmers dan Aishkim"

Aishah seperti tidak percaya!'NADIA??'Setahu Aishah,Nadia tak rampas boyfriend orang…dia baik…mendengar kata-kata Azreq Aishah seperti tak percaya.

"Apa buktinya?"Aishah bertanya.

"Ini buktinya..''

Tasya menunjukkan satu persatu gambar Nadia dan Azreq malam tadi.

**********************************************************************
Akim melihat nama Aishah tertera pada skrin telefon bimbitnya.

AKIM:Yes babe?

AISHAH:Akim…tolong cancel nama Nadia dalam list gathering..

AKIM:Tapi kenapa?

AISHAH:Ada sesuatu yang dia nak buat masa gathering nanti..

AKIM:OK…kalau awak dah cakap macam tu…saya ikut je…

AISHAH:Thanks..

AKIM:You're welcome!

************************************************************************
"Nadia..ada berita buruk.."Sally memulakan bicara.

"Ada apa kak?"

"Aishkim tak benarkan Nadia menyertai gathering Aishkimmers…"


Terbeliak mata Nadia mendengar kata-kata Sally.Claire,Stef,Mia,Fifa,Gee,Aida, Mona,Nur yang sedang menonton televisyen memandang Nadia dan Sally dengan wajah yang menyeramkan.

"Tapi kenapa?"Aida bertanya.

"I pun tak tahu…Akim call I tadi…"

"Tapi inikan tak adil!"Nur membantah.

"Yelah!Kita tak tahu pun kesalahan Kak Nadia!"Mia menyuarakan diri.

Semua mula bising.Nadia masih kaku.Terkejut!Hairan!Sedih.

"DAH!STOP!"

Semua memandang Nadia.

"Kalau Aishkim tak nak Nadia pergi…Nadia takkan pergi.."

Nadia terus menuju ke biliknya.Claire dan Gee segera mengikut Nadia.

*********************************************************************
'Kenapa??Adakah kerana Azreq?'Nadia menangis.Air mata mula mengalir dari kelopak matanya.Claire dan Gee masuk dan duduk di samping Nadia.

"Nadia.."Claire bersuara.

Nadia melihat wajah Claire..

"Kalau dia tak suruh Nadia pergi..KC pun takkan pergi.."

"Gee juga takkan pergi!"

"Tak..awak berdua akan pergi…itu keputusan saya.."

"Tapi…"Gee cuba membantah.

"Tak ada tapi-tapi…awak berdua mesti pergi..janji dengan saya!"

Claire dan Gee hanya diam.Keputusan Nadia harus didengar.Mereka tidak boleh berbuat apa-apa.

***********************************************************************
Di sebuah bilik,seorang yang misteri sedang menatap gambar-gambar Aishkim di KLCC.Di sebelah gambar itu,ada sebuah tape video Aishkim sedang makan di Time Square.Dia hanya tersenyum melihat apa yang ada.'Cik Spy pemberi maklumat dan aku pemusnah rancangan!Hahahahahhaha..'Seorang yang misteri itu nampaknya ada rancangan jahat terhadap Aishkim dan Aishkimmers.'Dan Tasya akan membantu aku…hahahahha…'..Seorang yang misteri itu hanya bercakap dalam hati.
**********************************************************************
Malam yang ditunggu akhirnya tiba.Aishkimmers dan Aishkim telah pun berkumpul di Pantai Port Dickson.

AISHKIMMERS YANG HADIR

-SALLY(OTP)

-CLAIRE(OTP)

-AIDA(OTP)

-MONA(OTP)

-MIA(OTP)

-FIFA(OTP)

-NUR(OTP)

-STEF(OTP)

-GEE(OTP)

-TASYA(OTP)

-AZREQ(LEWAT)

-KELUPIS(OTP)

-KULAT(OTP)

-NADIA(CANCELLED)

-DILA(OTP)

-KELUPIS(OTP)

-SAI(OTP)

-FADREZA(OTP)

-OKKY(OTP)

-LEILA(OTP)

-ILI(OTP)

-ISHA(OTP)

-AINA(OTP)

OTP-ON THE PLACE

Sally hanya memerhati nama-nama yang ada di atas kertas.'Sian Nadia'.
*********************************************************************
Nadia duduk termenung di halaman rumah Sally.

"Hey…"Azreq menyapa.

"AZ!"

"Awak tak pergi ke?"

"Saya tak dijemput.."

"Akim baru bagitahu…nama awak tersenarai semula.."

"Maksud awak?"

"Akim dah percayakan awak…"

"Awak jangan bohong!"

Azreq menunjukkan mesej yang tertera di skrin telefonnya.

AZ,

Jemput Nadia di rumak kak sally sekarang!Dia tak bersalah.Say I'm sorry.

AKIM

Hati Nadia berbunga-bunga membaca mesej tersebut.

"Jom kita pergi!"
********************************************************************
Semua Aishkimmers memulakan jamuan.Kelihatan Sally dan Kelupis sedang ketawa besar.

"Lawak betulla…hahahhah…"Kelupis ketawa.

Aishah dan Akim mengasingkan diri.Maklumlah nak plan berjaya.

Dari jauh,Tasya menunggu kehadiran seseorang.Plannya harus dijayakan.Dia akan membalas dendam.Aishkimmers pasti akan bergaduh.
************************************************************************
Nadia keluar dari kereta dengan terhuyung-hayang.Azreq membawa kereta dengan teramat laju.Dalam masa dua jam dah sampai Port Dickson.Nadia melihat dua buah kanopi berdinding tersergam di tepi pantai.

"Tunggu sini kejap.."Azreq memberikan arahan.

"Okay.."

Isha berjalan dengan laju…tiba-tiba dia terjatuh di tepi kanopi.

"OUCH!"Isha mengerang kesakitan.

"Are you okay?"Aina mendekati.

Dila mendekati Aina dan Isha.

"Apa yang basah ni?"Dila bertanya.

"Panasnya.."

Aishkimmers di dalam kanopi turut merasakan kepanasan.

"APPPIIIIIII!!!!"Kulat menjerit.

Semua Aishkimmers keluar berebut-rebut.Aishah yang kecil telah terjatuh di bawah meja.Aishah cuba untuk keluar namun tidak dapat kerana dia telah dikelilingi api yang sedang membara.

Akim mengira jumlah yang ada.

"MANA AISHAH?"AKIM BERTANYA.

Semua Aishkimmers berpandangan sesama sendiri.

"Tolong!!"Satu jeritan kedengaran dari dalam kanopi.

"AISHAH!!!!"Akim menyedari sesuatu.

Nadia yang berada agak jauh tidak dapat melihat keadaan tersebut dengan jelas.Dalam hatinya tertanya-tanya apa yang berlaku.

Labels:


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries