Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Dunia Aishkim-Aishkimmers:PART 8-FIGHT FOR YOU
24 October 2009 | 11:25 PM | 0 comments

KARYA:ARZA

Akim melihat kanopi yang sedang terbakar.Suara Aishah yang didengarinya membuat dia cemas.Tanpa berfikir panjang,Akim terus masuk semula ke dalam kanopi untuk menyelamatkan Aishah.

"AISHAH!!"Akim menjerit.

Akim melihat Aishah sedang terduduk lesu di tepi meja.Dia kelihatan tidak berdaya.

"AISHAH!!"

Akim pergi ke arah Aishah lalu mengangkatnya.Akim melihat sekeliling.Dia perlu mencari jalan keluar.Keadaan yang panas membuat Akim sukar untuk berfikir.

'Aku perlu selamatkan Aishah walau apapun jua yang terjadi!'

Akim memberanikan diri melompat di atas api.Tindakan Akim mengejutkan Aishkimmers yang ada di luar.

"AISHAH!"Sally menjerit sebaik sahaja Akim dapat membawa Aishah keluar.

"Kak Sally…panggil bomba!"

"Sudah!Dalam masa 10 minit!"Sally menjawab risau.


Nadia yang dari jauh mula perasan ada kebakaran berlaku.Dia segera berlari ke
arah kebakaran tersebut.

"Apa dah jadi?"Nadia bertanya.

Semua mata memandang Nadia dengan terkejut termasuk Azreq!

"Kau buat apa kat sini?"Akim bertanya.

"Saya kan dijemput!"

Semua mata terbeliak melihat Nadia.

"Bukannya kau tak dijemput?"Tasya mencelah.

"Tapi…"

"Aku tahu!Pasti ini semua kerja kau!"Tasya menuduh.

"NO!I HAVE NOTHING TO DO WITH THIS!"

"Nadia..apa kau buat kat sini?"Azreq tiba-tiba bertanya.

"Bukannya awak yang jemput saya tadi?"

Azreq membuat muka tidak tahu.Tasya yang ada di sebelahnya hanya tersenyum sinis.Aishkimmers yang lain masih keliru.

"Pasti kau yang rancang kebakaran ni!"Tasya berbicara.

"Ye…dan kau gunakan nama aku untuk mengelakkan tuduhan!"Azreq menyambung.

"Tapi Az…Awak…"

"Kita sambung nanti…"sampuk Claire.

Bomba telah tiba dan kebakaran telah berjaya dipadamkan.

"Apa puncanya?"Tanya Akim.

"Kebakaran ini dibuat.."Terang seorang ahli bomba bernama Aaron yang tinggi lagi kacak.

"Dibuat?"Fifa pula menyambung.

"Kebakaran ini berpunca dari minyak…sebab itu pihak kami yakin ini kebakaran yang dirancang.."Aaron meyakinkan.

"Ermm…sapa agaknya?"Tasya bertanya sambil menjeling ke arah Nadia.

"Kami akan siasat.."Aaron menjawab.

********************************************************************
Rumah Sally sunyi sepi.Semua orang berdiam diri.Akim dan Aishah duduk sambil melihat satu per satu wajah yang ada.

"Baiklah…kamu semua berbincanglah..saya dan Akim akan balik dulu..hari pun dah lewat.."

Kata-kata Aishah hanya mendapat anggukan dari Aishkimmers.

"Tasya dan Azreq..jom.."

Tasya,Azreq mengikut langkah Akim dan Aishah keluar dari rumah Sally.Nadia dan Claire tidak kelihatan bersama Aishkimmers kerana sedang berada di dalam bilik.

***********************************************************************
"We did it!"kata Tasya.

"Yeah…sekarang semua Aishkimmers pasti tengah bengang dengan Nadia!"

Tasya dan Azreq ketawa di dalam kereta mengikuti kereta Harrier Akim di hadapan.

"Aishah rasa sapa buat tu?"Akim bertanya.

"Aishah pun tak tahu…"

"Mengikut dari pandangan mata Akim…Nadia yang buat.."

"Ha?"

"Tapi dari hati..bukan Nadia..tapi orang lain.."

"Siapa ek??"

********************************************************************
Nadia dan Claire tengah termenung di dalam bilik..

"Nadia..i'm sure ada pengkhianat…"Claire mula berbicara.

"Tapi tuduhan semuanya ke atas saya.."

"Jangan risau…walau apapun..KC tetap bersama Nadia…"

Nadia memeluk Claire kerana terharu.

"I wish I have a sister like you!"Nadia mula menangis.

"Nad..anggaplah KC sebagai kakak Nad."

Nadia semakin menangis teresak-esak.

************************************************************************
Tasya masuk ke rumah banglo milik seorang lelaki yang membantunya melaksanakan operasi kebakaran.

"Tasya….so how?"lelaki itu bertanya..

"Thanks a lot..selepas ni pasti mereka akan berpecah-belah…haha.."

"Banyak lagi rancangan termasuk kenakan cik spy…and you will help me!"

"Of course…"

Tasya memandang lelaki misteri itu.Dia tidak tahu kenapa lelaki itu tidak suka kepada Aishkimmers.Tapi tak apa.Lelaki itu akan membantunya melaksanakan rancangan memusnahkan Aishkimmers!
**********************************************************************
Akim duduk resah di sisi Aishah.

"Kenapa ni?"Aishah bertanya.

"Akim takut kehilangan Aishah.."

"Sweetnya…don't worry…Aishah tetap Akim yang punya…"

"Akim risau kejadian malam tadi berulang lagi.."

"Aishah tak risau hal tu…"

"Kenapa pula?"

"Akim kan ada untuk selamatkan Aishah…"Aishah tersenyum

"Akim janji…sekiranya Aishah dalam keadaan bahaya…Akim akan lakukan apa saja untuk selamatkan Aishah…I'LL FIGHT FOR YOU!"

Kata-kata Akim diterima dengan senyuman manis dan terharu oleh Aishah.
**********************************************************************
Tasya sedang bergembira bermain PS3 yang dihadiahkan oleh mak ciknya.Dia gembira bukan kerana apa…tapi kerana dia telah berjaya memporak-perandakan kehidupan Aishkimmers..

"HAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHA…."

Kilat tiba-tiba memancar dan terus….

"AAAAAAAAAAAAAAA"

Tasya telah terkena kejutan elektrik yang agak,amat dan memang dasyat sehinggakan…

"AAAAAAA….HANNNTU!!!"Azreq menjerit melihat Tasya.

Tasya yang kemas dan bersih kini bertukar macam dayang senandung tak menyikat rambut

Labels: , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries