Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku dan Dia : Part 13
22 December 2009 | 4:31 PM | 0 comments

karya:azreq

Ramai yang mengelilingi Akim,bgtu ujga Mila dan Aishah…Aril mencapai telefon bimbitnya lalu menelefon ambulan..

‘ni salah kau…tepi la..kau tu bawak sial taw….pergi la…pasal kau Akim jadi cmnie..’

Mila menyalahkan Aishah..

Aishah tidak pedulikan Mila..Dia terus memeluk Akim seerat-eratnya…

‘Akim..bangun…Aril,ambulan tak smpai lagi ker??’

‘tangah on the way…sabar Aishah..’

Aril sebak melihat sahabatnya berlumuran darah..

Akim yang berada di pangkuan Aishah perlahan-lahan memejamkan mata…

‘Akim….bertahan…’ Aishah merayu..

2o minit selepas itu ambulan datang….Akim di masukkan ke dalam ambulan…

‘tepi,biar aku yang ikut..kau tak ada hak….’

‘tapi Mila.’

‘ahhhh,berambus kau….’

Aril menahan Mila…

‘Ecah,pergi naik…Akim perlukan kau…’

‘terima kasih Aril…’

‘hey jantan..kau pesal tahan Aku??? Akim tuning aku…kenapa kau bagi dia yang bersama Akim?? Bodoh btul jadi laki…’

‘diam la kau…Akim perlukan aishah daripada kau…’

Entah kenapa Aril merelakan Aishah bersama Akim di dalam ambulan…tetapi itu lah hakikatnya…

Ambulan memecut laju…Aishah tidak berhenti menangis.malah semakin kuat esakkan tangisannya…

‘sabar ye cik…insyaallah Encik ni ok’

‘tolong selamatkan dia…Saya sygkan dia..tolong…’

‘ye2….kami akan tolong sedaya yang mampu..’

Ambulan sampai ke hospital dalam masa 10 minit..pantas dan cekap…

Akim di bawa ke ruang rawatan…

‘maaf yer cik…cik tak di benarkan masuk….sila tunggu di luar..’

Jururawat memberitahu kepada Aishah dengan nada lembut..Itulah etika kejururawatan..

Aishah mengangguk tanda setuju…

Selama 4 jam Aishah menunggu penuh kesabaran….duduk dan bangun….ke hulu ke hilir…menanti penuh harapan….jam menunjukkan jam 3 pagi….

‘Aishah..what happend??’ zizi bertanya…Dia datang ke hospital sejurus Aril memintanya menemani Aishah di hospital….

Aishah terus memeluk Zizi…dia menceritakan kejadian yang berlaku.dgn baju yang berdarah….dadanya sebak..menahan tangisannya…

Selapas beberapa jam…doctor keluar dan memberitahu…

‘maaf cik,kawan cik koma…keadaannya sangat sangt kritikal..peluru yang y dilepaskan oleh orang tersebut hamper mengenai jantungnya..kita tunggu sahaja..moga ada keajaiban tuk kawan cik supaya sedar dri koma nya…’

Aishah teduduk dengan penerangan doctor itu…

‘sabar Aishah….kita kena banyak-banyak berdoa…aku tau kau kuat…cm tu gak ngan Akim…dia akan sedar….dont wory’

‘cam mana kalau tak Zi?? Aku taknak kehilangan dia…’

‘arrggghhhh..bodoh!!!..tembak org pon tak pandai’

‘sorry bos…lelaki tu tibe-tibe ley lari lak kea rah pompuan tu…so,dia yang kene…’

‘tak apa…nampaknya kau selamat tuk kali kedua..kau mmg lucky sgt Aishah…’

Marsha bengang…Claudia di sebelahnya juga begitu…

‘huh!kau bayar berapa dia ni marsha???? Bodoh jer buat keje…tgk skg,sape yang jadi mangsa??? Aku mmg nak bunuh Aishah tp aku taknak cedarakan Akim..Akim tu baik orangnya…’

‘eh,kau salahkan aku lak…ciss..’ Marsha semakin bengang…

‘cik,saya rase lebih baik cik balik dulu.bersihkan diri…dari semlam saya tgk cik ni temankan kawan cik nie..mst penat kan..’

Seorang jururawat yang cantik menyuruh Aishah balik dan berehat…

Zizi masuk ke dalam wad di mana Akim di rawat….melihat Aishah yang kepenatan menunggu Akim sedar membuatkan dia sangat terharu….betapa besarnya kasih sayang Aishah kepada Akim…

‘Aishah,dah la tu…kau klu terlalu penat nnti sakit lak….jom balik dulu…nanti kita datang balik…jom’

‘tapii…Akimm…’

‘cik jangan risau….cik balik dulu..kami pihak hospital akan menjaga kawan cik nie..’

Aishah dan Zizi berlalu pergi meninggalkan Akim bersama nurse yang menjaganya..

Ketika keluar dari wad Akim,Aishah dan Zizi berselisih dengan Mila dan Adila…

Mila dan Adila menjeling kepada Aishah…jelingan keji dan jijik…

Aishah tidak memperdulikan mereka…Mila dan Adila masuk ke wad Akim….lega Aishah tidak bersama Akim….

‘kau tengok perempuan tadi Dila…huh! Geram jer taw…sbb dia Akim masuk wad..koma lak tu….ahhh…nak bunuh jer dia skg jugak..’

‘tul tul tul…jom…’

‘jom??? Jom ape???’

‘la…td kate nk g bunuh…jom la…’

Mila menepuk dahinya yang tak ada nyamuk….bengap juga kawannya….

‘dah la..malas cakap ngan kau…’

‘kecian Akimku..’

‘apa Dila??’

‘erkk…tak ada pape…’

‘minta maaf ye sumer…boleh tunggu di luar?? Aya nak buat pemeriksaan pesakit ni…’

‘baik doctor…’ serentak Dila dan Mila menjawab..


mereka beredar dari keluar…

‘kau rase sape yang tembak AKim?’

‘tak tahu la Mila….kecian Akim jadi mangsa’

‘kann…ni semua sbab perempuan sial tu la…aku geram btul…sbb dia Akim masuk wad,sebab dia gk Akim koma…’

‘tak sangka kau sayangkan Aishah lebih dari Aku Akim…sampai sanggup relakan jawa kau untuk Aishah…kenapa aku tak sedar Akim?? Kenapa?? Arrrggghhhhhhh…’

Aril melepaskan geramnya terhadap diri sendri…


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries