Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku dan Dia : Part 14
24 December 2009 | 7:25 PM | 0 comments

karya:azreq

Aril keluar dan menuju ke hospital….

‘pakcik bawak saya ke Hospital Engku Aminah’

‘baik…’

‘akim….bangun la….Mila nak Akim bangun..Mila sayangkan Akim…’

Adila hanya memerhati Mila yang menggerak-gerakkan badan Akim….Hatinya sedih seperti Mila…dia juga mencintai Akim..tapi apa kan daya..hasrat hati takkan dapat tercapai..

‘boleh aku masuk?’ Aishah membuka pintu bilik Akim…

‘kau??? Nak ape kau datang sini???? Blah la wei’

Mila menghalau Aishah…Akim masih lagi terbaring di atas katil..masih koma….

‘pergi la Aishah..kau tak di perlukan kt sini….pergiiiii!!!’ Mila semakin hangat..dia menolak Aishah ke luar…

‘biarkan dia masuk’

‘Aril???’

‘dia ade hak untuk masuk Mila..’

‘eh…tak boleh tak boleh….dia tak ada hak….aku yang ade hak…’

Aril menarik Aishah masuk ke dalam wad..

‘terima kasih Aril…’

‘sama-sama’

Aishah memegang tangan Akim…di usap-usap kepala Akim..Air mata menitis tanpa di suruh..Mila di tepi Aishah geram….kalau tiada Aril dah lama dia siat-siat Aishah…

‘Akim…bangun lah…’

‘hoi perempuan!!!!’ Mila menonyoh kepala Aishah…

Aril terkejut….

‘orang koma suruh bangun…bodoh ke kau???? Dah la pasal kau Akim jadi cm nie..’

‘selamat tengah Hari….’

Seorang wanita anggun masuk ke dalam wad….di iringan seorang lelaki tegap berbadan sasa…..walaupun berumur tapi masih lagi kacak dan bergaya….

‘aunty..uncle…’

‘hello Mila…’

Orang tua Akim datang dari Singapura….menjenguk Akim yang terbaring koma…

‘macam mana jadi cm nie Mila?? Sebab tu la Aunty xnak Akim ke Malaysia…siapa perempuan nie?

‘ni semua pasal perempuan nie…let me introduce,dia AISHAH..semua yang terjadi sebab dia la..’

‘Aishah???’

‘apa kabar makcik…’ Aishah bersalaman…sopan dan tulus…

‘baik..boleh ikut saya? Saya nak ckp ngan awak empat mata…’

Aishah dan Puan Aminah keluar dari wad…Mila memandang sinis kearah Aishah…

huh…ambik kau..skg mak dia lak bg ko amaran..’

‘Aishah…’ Puan Aminah memeluk Aishah..

Aishah terkejut…

‘lama aunty cari Aishah….Aunty nak sangat Akim bersama Aishah…tapi Aunty tersepit antara amanat arwah ibu Aishah dan Suami aunty…dia nak sgt Akim dan Mila bersatu…kami tesepit masalah di syarikat kami sehingga membuatkan kami terpaks menjodohkannya dengan Mila…’

‘auntyy….makcikk..’

‘its ok Aishah….panggil jer mama if you want to call me….’

‘mama….Aishah sayangkan Akim…sgt2….Aishah taknak kehilangan Akim…tapi sayangnya Akim dah ade Mila…and Aishah tahu yang Mila tu anak orang kaya….tapi…’

‘its ok…mama tahu Aishah sayangkan Akim….tapi…tolong lah Aishah.Mama nak sgt minta Aishah jauhkan diri dari Akim…klu tak,keluarga kami akan hancur…’

‘tapiii….’

‘tolong Aishah…mama merayu sangat-sangat….demi cinta dan sayang Aishah pada Akim….boleh Aishah??? Kami mmg ada masalah hutang dgn family Mila..dan satu-satunya jln hanya menjodohkan mereka berdua…’

Segan rasanya tuk Aishah membantu Keluarga AKim….walaupun dia mampu membayar hutang tersebut ,tapi dia bimbang akan keselamatan Akim bila bersamanya…Dia terpaksa Akur…

tak apa Aishah…Aril akan bantu Aishah…’

Secara tidak sengaja Aril mendengar perbualan ibu Akim dan Aishah….

Baginya cara untuk dia menebus kesilapan dia kepada Akim adalah dengan membantu membayarkan hutang keluarga akim kepada keluarga Mila…Dia yakin dia dapat menyatukan dua hati yang lama terpisah..walaupun hatinya sakit ,tapi dia harus lakukannya….

Aishah dan Puan Aminah masuk serentak ke dalam wad….Puan Aminah menghampiri Akim…tangan Akim di pegang erat…air mata mengalir melihat anaknya koma….

Encik Ahmad hanya mampu melihat sahaja..Mila di sisi Adila..mula bengang dengn kehadirn Aishah…perlahan-lahan Mila menghampiri Aishah…dan membisikkan sesuatu..

‘kau ni tak reti nak balik ker??? Perlu ke aku seret kau??? Lebih baik kau undur diri daripada kehidupan Akim…’

Air mata Aishah mengalir…tidak dapat menahan sebak,dia keluar dari wad tersebut….

‘Aishah!!!’ Aril cuba menahan…tapi tetap mengejar aishah..

‘maafkan Aishah Akim..Aishah tak dapat bersama Akim…kalau la Syarikat tempat Aishah berkerja ialah Aishah punya..Aishah akan bantu keluarga Akim….’

‘hahaha…aku suka drama nie…perempuan tu skrg da menjauhkan diri dari Akim….skrg giliran Aril pula yang dia kene jauhkan diri…’

‘betul betul….selepas jauhkan diri dari Akim,pasti dia cari Aril….kita kena jalan kan plan kita yang baru…’

‘yess…kita harus buat plan baru….kehidupan kau takkan tenteram dan bahgia Aishah..takkan…’

Marsha mula memikirkan rancangan seterusnya…..

Sudah seminggu Akim terbaring koma di hospital…tanda-tanda tuk sedar masih tidak ada…Mila sentiasa di sisi Akim…begitu juga ibu Akim,Puan Aminah….entah bila Akim akan sedar….

Aishah sudah tidak lagi menjenguk Akim yang koma…Mila sangat berpuas hati…dia sngt berterima kasih kpd Puan Aminah kerana menyokongnya…

‘nahhh…’

Aril melempar sampul surat berisi wang tunai…

‘apa nie??’

‘pakcik..takkan tak paham???’

‘Erk…duit??? Untuk apa??’ Encik Ahmad bertanya….

‘maafkan Saya kalau saya kurang sopan…tp sy rase duit tu cukup untuk membayar semua hutang pakcik dengan keluarga Mila..kan?’

‘cam mana Aril taw??’

‘Aril bkn dak kecik lagi pakcik..Aril taw semua….’

‘untuk apa Aril buat semua nie??’

‘untuk Aishah’

‘Aishah???’

‘yee..’

‘tapi kenapa??’

‘sbb……sbb Aril sayang Aishah…begitu juga Akim…sahabat Aril…Walaupon Aril syg Aishah,tapi Aishah tidak…Pada mulanya Aril tak boleh terima…tapi,kerana pengorbanan Akim..Aril mula sedar…’



Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries