Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku dan Dia : Part 8
16 December 2009 | 3:30 PM | 0 comments
KARYA : AZREQ


Aril berlalu pergi meninggalkan Claudia dan Marsha…Pada nya itu satu ugutan yang tidak pernah akan terjadi…Kalau terjadi,dia akan selamatkan Aishah…Itu janji dia untuk org y dia syg…Tak ada seorang pon mahupun nyamuk yang boleh menggigit Aishah…Kelibat Aril lama hilang dari pandangan Claudia dan Marsha…Dua ahabat ini saling berpandangan..

‘kita kena lakukan sesuatu Mar…selagi budak tu hidup,selagi tu la Aril akan kejar dia…mari plan sesuatu..’

‘yah…kita kena buat sesuatu…I tak rela dak kecik tu dapatkan Aril…Kalau dia nak,dia kene lawan I…haha..’

‘bukan you jer Mar,dak kecik tu kena berhadapan dengan I…’

Gelak tawa mereka memenuhi ruang kamar hotel yang mereka tinggal…

‘Lama tunggu…’ Aril menyapa Akim.

Akim menunggu Aril hamper setengah jam yang lalu.Kelibat Aishah juga belum kelihatan…Pada jangkaan nya Aishah akan mendahului Aril,tp malangnya tidak..Aril yang datang lebih awal dari Aishah….

‘kau nie…selalu lambat…xpernah berubah…dari kecik sampai besar gajah cm nie,selalu xtepati masa…hish…angina lak aku…’

‘well…relax la wei…bkn hari-hari pon kan…ahhahahaha’

‘huh! Relax-relax,aq hempuk dengan pinggan ni bru taw…naseb baik pinggan plastic.’

‘wo wow o….sabarrr..sabar itu separuh dari iman….hahahaha’Aril ketawa…

‘HOI!!!!’

Pertengkaran dua org manusia bernama Akim dan Aril terhenti apabila suara garang memanggil mereka…Terkejut Aishah berada di belakang mereka….Lantas tangan Aishah memegang telinga Aril dan Akim lalu memusingkan telinga mereka 90 darjah ke utara….Jeritan kesakitan dua lelaki itu membuatkan semua orang di Mcd ketawa dan focus kea rah mereka…

‘aduhhhhh’ Akim dan Aril merungut kesakitan secara serentak…

‘haaa…tau pun sakit…dari dulu sampai skrg,ske gado….xpernah serik’

‘ala sayang,bukan selalu.gado-gado manjer’

Aril terdiam mendengar kata-kata Akim…

‘erkk…ala Ecah,kitrg gurau jer la…’

‘Akim akim….’

Tiga sahabat yang berjumpa kali ketiga membuka perbualan dengan bermacam-macam topic…

‘so kenpa nak jumpa nie..nasib baik la Aril free arini…Ecah sehat?’

‘sehat…Aril???’

‘me too…’

Pertanyaan yang sgt klise bagi mereka yang bru berjumpa…

‘dah lama kita tak hang out bersama..apa kata kita pergi main boling???’ Akim mengajak Aishah dan Aril bermain boling…

‘gud idea Akim’ Aishah setuju…

‘ hahaa..boling? ayoyo…aku xreti main la…tapi tak apa…aku akan join gak…’

‘tapi kite mkn jap la yer..Ecah lapa…hehe’

‘ok bos!!!1’ serentak Akim dan Aril menjawab….

Asihah bangun dari kerusi dan memulakan langkah nya ke kaunter lalu memesan makanan….

Sementara Akim dan Aril menunggu sambil mengimbau masa lampau yang sangat mereka rindui….

‘oh…patut la kau tolak aku.rupanya ade dua laki yang ko kejarkan yer…taka pa…one day kau akan jatuh dlam genggaman aku…tggu hari itu Siti Aishah..’ pandangan sinis dari depan meja Aril dan Akim seorang lelaki memerhati mereka…

‘huh….berani tul la perempuan nie….memang nak jagakan harimau tido nie…tak apa…tgk la nnt..’

‘sabar-sabar…kite kena la fikir scra rasional…tak boley kelam kabut..so ape plan aritu yang Mila nak wat??? Dila rase la ptt kite mulakan…kalau lama-lama,Akim mmg akan menjauhkan diri dari Mila….’

‘hahhh! Jangan harap….selagi Mila ade,tak ada sape pon y boleh ambk Akim dari Mila…ok…kita akan mulakan rancangan tu bile-bile mase jer…tp sblum tu MilA nk jumpe pompuan tu….’

‘jumper? For what???’

‘nak bagi warning…Mila nk dia jauhkan diri dari Akim klu nak selamat…AKim milik Mila..’

Cermin tingkap kereta Gen 2 berwarna hitam ditutup…Adila disebelah mampu menggelengkan kepala….Pantas berlalu meninggalkan Mcd Jalan Setia….

‘yessss….hahaha…see Aril….aku lebih hebat dari kau…amcm??? Strike ok…’

‘eleh…baru strike tiga kali dah kecoh…pigi lah…’

‘eh eh korang nie..nk kene piat lg ker??? Asyik gado jer…’

‘hehe..ala….biase la si Akim tu kan….dia taw Aril tak reti men boling pastu nk challenge lak…tak ape…da la…Aril nak ke toilet’

‘saba la….hehee..Akim kan mmg bgitu…’

Aril berlalu pergi…meninggalkan Akim dan Aishah yang sedang berbual sesame sendri…

‘macam-macam la Aril nie..kan AKim….’

‘aah…ape la…dari kecik sampai besar cm tu gk…’

‘bila korang balik Singapore dan London? Korang lama ke kat sini???

‘hurm…tak taw la smpai bila..Akim nak duduk sini terus la…rase malas nk blik saner…klu Aril AKim xtw la….kene tnyer dia..’

‘hei2….korang borak apa?? Ngumpat ea???hahahaa’

Aril mencela dari belakang mereka…

‘perasan la kau…dah2..turn kau tu.lambat tul…’

Aril ke lantai boling….dengan penuh gaya,bola boling di split…sgt confident….Tapi harapan mendapat strike tidak kesampaian…Bola tersebut masuk ke dalam longkang….Dari belakang Aishah dan Akim gelak besar melihat Aril..Aril hanya mampu tersenyum….Dia tahu dia tidak sehabat Akim dalam sukan boling dan bola sepak..tp skurg-krgnya dyer tw cra bermain boling…itu sudah memadai…




Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries