Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku Dan Dia:Part 1
08 December 2009 | 11:01 AM | 0 comments
KARYA:AZREQ


‘ kejar lah….hahhahaha…..’

‘tggu Akim la Ecah….’

‘wei korg…..tggu la aku’…Aril berlari smbil tercungap-cungap….


Persahabatan tiga org kanak2 y maseh segar dlm ingtan Aishah…..

‘bila la kita akan jumper yer….Akim,Aril….ecah lama sgt xjumper korg berdua…andai mase silam dapat diulang semula….ecah nk sgt happy2 ngan korg….’…..

Kerinduan Aishah tiada jawapan…

Selama 12 tahun mereka bertiga berpisah…entah bla masa nya mereka akan berjumpa lg….sejak perpindahan Aril ke kota London dan sejak Akim berpindah ke Singapura

Membuatkan persahabatan mereka tergantung….tiada kabar berita dari mereka berdua..Aishah hanya setia menunggu Akim dan Aril ke tanah air…


‘jgn risau….walaupun Akim tak ada kt cini….tapi persahabtan kita tetap akan Akim bawa smpai ke hujung dunia…’

‘Aril pon cm tu jugak!....kita bertiga akan bersatu lg suatu hari nnt…’

‘Ecah berharp sgt….’air mata mula membasahi pipi Aishah….


Janji tiga sahbat…

Kenangan 12 tahun lalu muncul di benak pemikiran Aishah…

;rindu nya Aishah kt korang….’…..

Di kota London


Sambil menatap gambar kenangan tiga sahabat y terpisah itu….

‘hurm…..Ecah,Akim….Aril kesepian….korang tak ada di sisi,hidup Aril sgt sepi…’

‘Aril!!!!!...syg…buat ape tu….’

‘hah….tak ada apa2…..Aril tgh kemas2 jer..’

‘ooo…look,mama kt bawah tu lama tggu Aril….come on honey…’

‘huh….ok….im coming….’


‘Tolong la….jangan nk sgt ikut ati tu Akim…ibu xbenarkan Akim pergi ke Malaysia…kt sana kita tak ada saudara mara…tempt kita disini…’


‘tapi bu….tu kan tmpt Akim lahir…tmpt dimana ibu dan ayah lahir dan membesar…lagipun Akim nk jumpa Ecah dan Aril….da hampir 12 tahun Akim tak jumpa mereka…lagipun kami sudah berjanji dengan mereka….’

Kedegilan dan keegoan ibu dan ayah nya tidak brubah….Akim pelik dan masih tertanya-tanya…apa y membuatkan mereka tidak mahu pulang ke Malaysia….jawapan y tdk pernah terjawab oleh nya..


‘syg….kenapa nie…whats wrong with you…Marsha tgk Aril senyap jer dari td….please syg…if ade problem,share with me….kita kan akan bertunang nanti…’Marsha cuba untuk memujuk Aril….


Aril hanya diam membisu smbil memneruskan acara pertemuan dua keluarga itu…


Suasana makan malam dua keluarga itu seperti tiada nyawa…..badan sahaja yang ada…ditambah dengan kebisuaan Aril….


Mama dan papa Aril hanya tersenyum sambil berbual dengan ibu bapa Marsha…


‘andai Aril dapat mengungkapkan semua isi hati ini….Ecah….Aril syg Ecah….’


Sudah lama dia memendam perasaan itu terhadap Aishah……


‘kenapa ni Ecah…aku tgk dari td…asyik tenung jer gambar tu..siapa mereka ni….special je aku tgk…’


‘ha….hurm.tak ada apa2 la….gambar biase jer…’


Zizi hanya menggeleng-gelengkan kepala nya….

‘kenapa la ngan budak nie…’


Pagi y indah….Aishah mula berpakaian rapi pada kebiasan nya……berdiri nya seorang pengarah syarikat terkenal yang cantik dan ayu…..dengan berpakaian kemas dan rapi….


‘Zizi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’…Aishah menjerit….

‘kejap2…..hish budak nie…xsabar2 la….tggu japppp….!!!!’…


‘Zizi ni selalu cam nie taw…I told you already….bangun tu awal-awal la..kita kena sampai ke tempat keje awal…’ kerisauan Aishah tentg meeting nya pada pagi itu….

‘Ok!...ready now…hehee…sorie2….Zizi lambat lak bangun arini.sorry Puan…hehe’

‘Zizi..berapa kali each cakap,kalau kita ada kat rumah,panggilan tu tak laku la….kita kan kawan…kalau kat opis,barulah formal…kalau Zizi panggil camtu lagi,Ecah nak majuk la..’

‘erk??? Ok2…Zizi janji….kau ni makcik…selalu sngt guna cara ugut camtu taw….xp2…tunggu la satu hari nanti…’

Tak sempat bekpes,dua orang gadis yang masih single itu keluar rumah….dan menaiki kereta besar..menuju ke opis nya….

kereta y dipandu Aishah pecut sepantas mungkin...mengejar meeting y harus dihadiri nya....... Zizi y berada dalam kereta itu pun takut dgn Aishah..Muka Zizi pucat lesi di buatnya.Aishah bagai dirasuk ketika memndu keretanya…

Labels: , , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries