Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku Dan Dia:Part 10
19 December 2009 | 4:30 PM | 0 comments
KARYA:AZREQ

‘well…tolong sy bila saya perlukan bantuan awak..boleh?

‘oh…boleh..’

‘thanks!’

Marsha berlalu meninggalkan Akim….Akim masih lagi bingung dengan apa yang dimksdkan Marsha…telefon bimbit ditanganya masih tidak di lepaskan…Masih menekan-menekan butang nombor..Berkali-kali panggilan nyer di reject oleh Aishah…Lantas Akim menghantar pesanan kepda Aishah…

Ecah,kenapa reject panggilan AKim? Akim ada salah ker?? Boleh kite jumpa mlm nie?Akim tunggu malam ni yer…tempat biase…

Sender : afiq hakim…

‘hye syg…’

‘marsha???’

‘yes darling…jgn la wat muker terkejut…santai bro..hehee..oya…dah fikir apa yang sis you and I bgtw smlm??? Come on la Aril…you takkan dapat Aishah…Aishah milik AKim…kawan you…better tuk you undur diri…’

‘noooo….Aishah milik Aril..walaupun AKim sahabt I,I takkan biarkan dia rampas Aishah..mmg dah lama I ske kat dia…tapi I tak rasa AKim ske kan Aishah…’

‘mana you tw??? You boleh bcer isi hati dia ker???come on la syg….mcm yang I ckp tempoh hari…you takkan dapat Aishah…sbb Aishah syg kan Akim..I sure vyang dyrg akan bersatu nnt..berhenti berharap syg..balik pada I…’

‘eh ape nie…jgn nk pancing kemarahan Aril…Marsha…jauhkan diri dari Aril…’

Marsha meletakkan tapak tgn halus nya di muka Aril…gedik,menggoda…taktik yang sedang dimainkan olehnya membuat kan Aril meluat…

‘ouh…sakit lah…ok fine..you akan menyesal…kwn you y kononnya sahabt tu aka bersatu dengan Aishah..you tak dapat dia…INGAT!!!!’

Marsha berlalu pergi….

‘arrrggghhhhhh!!!!!...no Akim….aq tw ko takkan ambik Aishah dari aq…..aq kena bgtw Aishah yang aq cintakan dia….’

Aril mencapai jaket nya dan berlalu meninggalkan karma hotel nya….tujuan nya satu…berjumpa Aishah…

‘thanks jumper Akim kat cnie…kenapa tak jawab panggilan Akim td???Ecah ade masalh ker???Actually Akim nk jumpe Ecah coz nak bgtw sesuatu…’

‘sama-sama….sorry…Ecah bz sgt td….Akim nak bgtw ape???’

‘hurm…sebenarnya….sebenarnya…’

‘sebenarnya apa???’

‘HEI pompuan!!!!!!..Degil ko ea…!’

Suara seorang perempuan yang di kenali oleh AKim dan Aishah…Aishah memalingkang kepla nya mencari sosok manusia yang mengeluarkan suara tersebut..Masing-masing bingung…terutamanya Akim…dia merasakan perkara buruk akan berlaku..

‘Hei,,,kan aku da bgtw kau jgn ganggu lagi AKim,,,ko tak paham ker??? Mila memegang dagu Aishah,mata nya menggalakkan kearah Aishah..Api kemarahan membara-bara di dalam matanya..Akim segera menepis tangan Mila yang masih di dagu Aishah…

‘Ape kau buat ni Mila..?’

‘Ape yang Mila buat??? Mila vnak ajar ckit perempuan nie…’

‘Aishah masih mendiamkan diri…pandangan mata ke lantai..tunduk..membisu seribu kata…

‘hei Aishah,..kau lupa ape yang aku ckp kat kau ptg td???

‘ptg td???’ Akim bertanya…

‘well,Mila suruh dia tuk jauhkan diri dari Akim..You are for me…only for me…Kita kan da nak bertunang dan berkahwin…’

Aishah terkejut lantas mengambil tas tangan nya lalu beredar dari tempat itu…tp di halang Adila yang dtg bersama Mila..

Sebak di dada Aishah…kata-kata yang menyakitkan…seperti jarum yang menusuk kulit nya…dalam menusuk kalbu..lelai yang di cintai nya sudah ada pilihan hati,…

‘Ecah..!!!’Akim memanggil…

Secara kebetulan Aril masuk ke dalam restoran…Dia melihat Aishah mengalirkan Air matanya…

‘Ecah,kejap…’

Aril menahan Aishah….Akim di sudut meja terdiam…bersama Mila…

‘kenapa Ecah nangis??? Sape buat nie??? Akim???’ Aril mula beremosi..

AishaH membisu seprti tadi..Aril melangkah kearah Akim dan Mila…entah kenapa emosinya tidak stabil..Langkah Aril semakin laju…Satu tumbukan di berikan kepada Akim…MilA tergamam…

‘Akim!!!! Aku taw kite bersahabat…tp klu Dia da nangis,persahbatan kita tak ada pada nama…Aku tak kan biarkan Ecah menangis..Walaupaun shabat sndri yang buat semua tu…Aku tak kan lepaskan orang yang buat dia menangis…’

Aishah dari jauh juaga terkejut dengan tindakan Aril menumbuk Akim..Aishah segera mendapatkan AKim..langkah nya terhenti apabila Mila merenung tajam kea rah nya…

‘AKim…akim kok x??’ MilA bijak mengambil kesempatan yang ada…

Akim tidak dapat berkata apa-apa…hanya mampu mengusap pipi nya yang kemerah-merahan…

‘dgr sini!! Aku tak nak ada sahabat mcm kau!!! Yang ske buat perempuan menangis…huh!!’ Aril berlalu pergi….Tangan Aishah di tarik Aril….

Mila dan Adila tersenyum puas…tak sia-sia mereka mengekori Aishah dan Akim…malah berpuas ati dgn insiden yang berlaku…

‘Mila dah ckp kan…tp AKim masih degil…tgk skrg??? Kawan Akim yang konon nya baik tu sndri tumbuk Akim kan??? Tu ker kawan??? Jom blik…’

Tangan Mila di lepas…Akim berlalu tanpa menghiraukan Mila dan Adila…lama kelamaan kelibat Akim hilang dari pandangan mereka…

‘DIla,…kau tgk sndri kan…ini la yang aku nak..hahahahah…Aril memudahkan dan menyenangkan langkah kita utk jauhkan Akim dan Aishah…jom..plan kite harini Berjaya…mari’

‘yah…..aku ske drama nie…..jom blik….ade lagi plan yang harus kita lakukan…’

Labels: , , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries