Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku Dan Dia:Part 11
20 December 2009 | 5:01 PM | 0 comments
KARYA:AZREQ
‘aduhhh…..asal la pulak ngn si Aril tu…kenapa dia berubah?? Sakit pipi aku kene tumbuk….’

Tuk tuk tuk…

Pintu rumah bilik Akim diketuk…Akim membuka pintu…Mila berda di depan muka pintu…

‘Mila???’

‘hye…Akim ok???’

‘kau nak apa lagi???’

‘eh.Akim ni kenapa??? Mila datang baik-baik tapi Akim layan Mila cm ni lak…’

‘dah la Mila…AKim tw..ni mst kerja Mila…Mila yang rancang ni semua kan???’

‘eh..jgn tuduh Mila..Mila tak tau apa-apa..dah la AKim…sudah-sudah lah fikir perempuan tu…dia lebih pilih Aril…dan AKim pon tgk sndri kan…Aril cm mna td???dia tergamak tumbuk Akim…AKim tahu tak yang Aril sayang Aishah?? Tak kan???’

‘syang??? Tak….tu tak mungkin….’

‘apa yang tak mungkin???’

‘Aril takkan khianati persahabatan kami…tp kalau btul dia suke kan Aishah…Akim kena jugak jumper Aril mlm nie jgk…kitorang kene settle kan sumer prob nie…’

‘nooo…Akim tak boleh pergi…’

‘ahhhhhh…..’

Akim keluar dari bilik nya tanpa mempedulikan Mila…malam masih muda…jam ditangan maseh lagi menunjukkan jam 10 mlm…Akim mencari sosok Aril yang tidak di temui…AKim bru teringt…Akim menuju ke hotel di mana Aril berada…dalam perjalanan ke hotel,Akim ternampak Aril dan Aishah di taman berdekatan rumah tumpangannya..Dia melihat dari jauh..tidk mahu mengganggu dua merpati yand berdua di kerusi taman…Walaupun kini dia tahu Aril cintakan Aishah,hatinya tidak sampai hati untuk memberitahu bahawa dia juga cinta kepada Aishah…Dia tidak mauh melukakan hati sahabatnya Aril…Begitu juga Aishah..

‘nakk…buat ape menghendap-hendap tu???’

Akim terkejut..seorang pakcik tua berpakaian comot dan camping menghampirinya..

‘eh…tak de la pakcik…’

‘apa yang di tenungkan kt mereka tu??? Anak ni kenal mereka ker???’

‘hurm…kenal..mereka sahabat saya..’

‘oh..ye ker??? Ap yang anak tgk pada mereka?? Mereka bercinta yer??’ usik pakcik itu…

‘heheh’ Akim mampu tersengeh..

Akim terlalu berlalu meninggalkan pakcik tu…

‘nak’

Langkah Akim terhenti…

‘ada masa kite boleh berkorban dalam bercinta…dan ade mase kita tak perlu berkorban ..andai pengorbanan itu menyakitkan diri sndi,lupakan la ….jgn la nak korban kan cinta hanya kerana keinginan sahaja…..persahabtan itu lebih mulia dari percintaan…pilih la mana yang terbaik..ye nak’

Akim terdiam..kata-kata pakcik tersebut membua hati nye luluh..fikirannya bercabang…jauh di sudut hati nya dia ingin memiliki Aishah.tapi Aril juga mencintai Aishah…bagi Akim,persahabatan dan percintan sgt penting..kedua-duanya mempunyai keistimewaan yang sama…

******
‘wah…awal blik???? Bru pukul 12 tgh mlm…hahahaaha’

Zizi memerli…

‘diam lah…’

‘aik?? Moody lg ker syg???? Nape nie..?’

‘Zizi….’

Aishah memeluk Zizi…Aishah menceritakan setiap perincian insiden yang berlaku pada hari itu…dada nya sebak….

‘cool2…cam ni.kau pergi naik atas..then mandi dan bersihkan diri…tak mo la cm nie…k…aku tau kau cintakan Akim…tapi nak wat cm ner…kau percaya ker ckp perempuan tu???’

‘aku tak tahu….skg hati aku celaru…tadi Aril meluahkan perasaannya pada aku..’

‘Aril???’

Raut wajah Zizi berubah apabila nama Aril disebut…

‘Apa yang dia luahkan kat kau??’

‘dia ckp dyer cintakan Aku..’

‘ecah..Aril syg dan cintakan each..dah lama Aril pendam perasaan ni..sekarang waktunya Aril luahkan pada Ecah…sudi tak Ecah jd teman hidup Aril??’

Dialog yang tak dapat dilupakan oleh Aishah…Dia maseh lg tidak dpt membalas soalan yang Aril berikan….

‘untung nya kau Ecah…dua lelaki syg pada kau…apa yang boleh aku bgtw,kau kena pilih antra mereka..antara Akim dan Aril…’


Hati Aishah hanya untuk Akim…tapi….Akim sudah ada pilihan hati…Dia tidak mahu menjadi bat penghalang antara Akim dan Mila..harapan nya utk bersama Akim punah…

*****
‘aahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh’

‘relax marsha…relax…’

‘relax??? Cm mane nk relax??? You dgr sndri apa detektif tu kata kn?? Mlm td Aril da luahkan semua kat Aishah..perempuan kuang ajar tu….’

‘aku taw la…tp ko kene relax dulu…’

Claudia cuba menenangkan Marsha…Amarah marsha membuak-buak seperti lava gunung berapi..semakin panas..Hatinya tak tahan…Aril semakin mendapatkan Aishah…dan perlahan-lahan Aril akan menjauh dari dirinya…

‘cm nie…kita kena buat plan kite skg…tak perlu lagi bagi peluang..semua tu akan melambatkan plan kite jer.’

‘yeee….kita mulakan plan ini’ Marsha membeliakkan matanya….Rancangan bersama Claudia akan di lancarkan…perang sudah meletus…Menunggu masa..Aishah akan hancur..plan yang bakal mereka laksanakan…


‘kau tunggu Aishah…masa nya dah tiba…’ Claudia menahan geram….

Labels: ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries