Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku Dan Dia:Part 15
25 December 2009 | 9:14 PM | 0 comments

KARYA:AZREQ

‘kenapa bukan Aril jer yang bersama Aishah??? Kenapa tak biarkan Akim brsama MilA??’

‘pakcik,Aril taknak bertepuk sebelah tangan..andai cinta Aishah untuk Akim,Aril redha…At least Aishah bahgia bersama Akim’

Encik Ahmad menepuk bahu Aril….

‘Aril….pakcik bangga dengan Aril….tak sangka Aril btul-btul hargai sebuah persahabatan…terima kasih pakcik ucapkan untuk semuanya….insyaallah Aril,pakcik akan bayar balik duit yang Aril pinjamkan nie…’

‘tak apa pakcik,saya ikhlas..anggap nie sbgai satu hadiah dan tanda maaf saya tuk Akim..’

‘marsha!!!!!’

‘huiii..apa nie jerit-jerit???’

‘macam mana nie..polis da siasat kes Akim tu….apa kita nak buat skrg???’

‘kita kena hapuskan terus saksinya…’

‘saksi??? Mksd kau?’

‘yela..kalau tak ada saksi,kes ni tak ley di siasat….dan kita terlepas..’

‘sape saksinya???’

‘claudia!!!! Asal ko bongok sgt skg???’

‘sorila..aku gelabah gile nie…oh..aku tw saper saksinya…Aishah kan?’

‘tepat sekali…kali ni plan kite kene berjya..’

‘Aril?’

‘ya….me….kenapa Aishah lama tak datang hospital tgk Akim???’

‘Aishah buzy ckit la…’

‘you know what Aishah,jangan tipu Aril k..Aril tahu semua nya…dah sebulan Akim koma…and dalam jangka mase tu juga Aishah tak pernah tunjukkan muke di sana…Aishah tak kesiankan Akim ker??’

‘Aishahhhh…ntah la..Skg hati dan fikiran Aishah celaru Aril…’

‘kenapa??? Pasal lamarn Aril tempoh hari??? Lupakan saje la Aishah..Aril tak kesah dah…Skg Aril nak Akim dan Aishah bersama…boleh?’

ku ingin dirimu dekat dihati ku..

berdua kita kan raih bahagia…

telefon bimbit Aril berbunyi….

‘Aril….Akim da sedar dari koma…Encik Ahmad..’

Betapa happy dan terharunya Aril membaca msj yang di terima…

‘Aishah!!!’

‘eh..kenapa nie..tetibe happy..tadi bukan men serius…’

‘Akim…’

‘Akim??? Kenapa???’

‘akhirnya ALllah menjawab semua doa Aril…Akim da sedar skg…’

‘yeker?? Alhamdulilah…syukur sgt-sgt..’

‘jommmm’

‘jom ke mana?’

‘eh..ke hospital la..mesti Akim nak jumper Aishah…marilah…’

‘tak nak lah….Aishah ade keje la…sorry….’

Aishah terus melulu pergi meninggalkan Aril…

‘Aishah!!!!!’.jeritan Aril tidak dihraukan Aishah….

‘syukur sangat-sangat Anak ibu dah sedar….’

‘Aishah???..mana Aishah bu????’

‘Aishah??? Sudah lah Akim…lupakan dia…’

‘betul tu….Akim nie..baru sedar..bkn nk cari Mila,tapi cari perempuan malang tu lak….’

Mila menyampuk…Akim masih lemah….

‘bu..mana Aishah ?? Akim nak jumpa dia….’

‘Akim..ah la tu.rehat dulu….ye nak…’

Akim seday upaya bangun dari katil nya…jarum di tangannya di cabut….Akim melulu kuar dari wad….

Puan Aminah dan Mila terkejut lantas mengejar AKim..walaupun masih lemah tapi dikuatkan semngat untuk mencari Aishah….Akim tidak mempedulkan ibunya dan Mila yang mengejarnya dari belakang..dia terus mencari Aishah.

Tiba-tiba Akim rebah ke lantai….Sepantas mungkin orang di sekelilingnya mendapatkan bantuan untuk membawa Akim ke wadnya..

Puan Aminah mampu menangis tatkala melihat betapa syangnya AKim kepada Aishah…

Begitu juga Mila…secara tib-tiba kesedarannya terhadap cinta Akim yang besar kepada Aishah muncul di fikirannya…

Akim di bawa masuk ke dalam wad,diikuti Puan Aminah..Mila hanya diam berdiri di situ sperti patung…

‘Mila….dah lah..jangan la kau asyik mengharapkan orang yang takkan pernah syangkan kau tuk bls cinta kau….’

Secara tiba-tiba Zizi menyapa Mila…

‘Zizi???? Huh!!!! Keji sungguh!!! Kau ingt kau siapa??? Akim milik Aku…’

‘Mila…listen to me…Kau tak penat ke ngan kelakuan kau yang cm ni????..kau tak letih ker kejar cinta lelaki yang takkan kau dapat??? Fikir la secara rasional mila…tak semestinya apa yang kau nak akan kau dapat…sekuat mana kau cuba halang Cinata dyrg,kau takkan dapat Akim…sekajuh mane kau pisahkan dyrg,kau takkan dapat hapuskan yg mereka….dan bila kau dapt pun Akim,tak semestinya kau dapt hati dia…fikirlah Mila…aku kecian jerk at kau..tu jer’

Zizi berlalu pergi meninggalkan Mila…Zizi menuju ke wad Akim di rawat….

‘assalamualaikum…’

Aril memberi salam…..

‘waalaikumsalam…’

‘Aril…masuklah…’

‘cam mana keadaan Akim makcik?’

‘dia da sedar tadi….skg tgh tidur…’

Zizi di sebelah Puan Aminah melihat gerak Aril….perasaan itu muncul lagi tatkala melihat seraut wajah Aril yang tampan….

‘eh,hye Zizi…tak perasan pulak’

‘hye…mana Aishah??’

Senyumannya berubah dari manis kepada tawar…

‘Aishah?? Hurm…dia….dia….’

‘tak apa,Aril paham….mungkin dia blum bersedia..’

‘Aishahhhh!!!!!!!’

Akim menjerit memanggil nama Aishah….seisi bilik terkejut termasuk Aril,Puan Aminah dan Zizi…

‘Aishah mana???? Akim nak Aishah….dia dalam bahaya….Aishah mana???

‘relax bro….cool2….Aku janji ngan kau…aku akan bawak Aishah tuk kau…jgn risau..apa yang penting..kau rehat dulu….

‘eh apa nie????’

Dua orang lelaki sasa menghampirinya lalu mencekup mulutnya…Aishah pengsan….Aishah di masukkan ke dalam van serba hitam…..

‘hello bos!!..semua berjalan dengan lancar bos….di tempat biase…’

‘bagos!!!’

Marsah menutup talian….

‘akhirnyaaa..kau tak dapat lepas lagi Aishah…’

‘betul…pastikan semua mengikut agenda yang kita dah plan…’

Kadua BFF ketawa kejam….rancangan mereka ini harus Berjaya..tidak boleh gagal….

Labels: ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries