Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku Dan Dia:Part 3
10 December 2009 | 3:01 PM | 0 comments
KARYA:AZREQ
‘Selamat datang ke Malaysia…’ seorang staf di kaunter menyambut tetamu y smpai ke Malaysia….
‘yeahhhhhh!!!!!! Im back to My own country…..’ lega Aril apabila menjejakkan kaki nya ke tanah air y lama dia tgglkn…
‘huh….lega rasanya kembali ke tanah air…lama tul aku tinggalkan Malaysia…semua nya da berubah….walaupon semua da brubah,tp hati aku tetap tak berubah…’
‘Puan….ada apa2 y perlu saya wat lg?’ soal kerani Aishah dengan sopan nya…
‘oh tak ada tuk sementara nie….awak boleh keluar skrg…’
Tok tok tok…..
‘may I coming????’….Zizi tersenyum lalu mmbuka pintu…
‘Zizi….jom lunch….’Aishah trus mngajak Zizi…
‘jom….’
Di Mcdonald….suasana y tenang dan damai…
‘terima kasih….’….ucap pekerja disitu setelah mereka mngambil pesanan mereka…
‘Zizi…..so how td??? I mean,ade masalah ker?’
‘well Zi,as usual….byk bnda Ecah kene buat….siap kan itu la,siap kan ini la…hurm…penat la….rase macam nk cuti la..penat sgt nie…’
‘well..biasa la kan…kau kan wanita bekerjaya..tak kan tak biasa lg kot..?’
‘what so ever la’ Aishah trus melayan makanan yang ade di depan mata…
Tiba2….satu kelibat lelaki y Aishah hamper kenal lalu dihadapan mcd…lalu masuk ke dalam…..
‘ sy nak………..bla bla bla…..’ lelaki tersebut memesan makann….
‘hoi!!! Termenung lak….ape y ko menung kan tu???’ Zizi bertnya…
‘hish Zizi nie…tak ada apa2 la….busy body la…’
Setelah beberapa jam…….Zizi dan Aishah keluar dr mcd….Aishah seperti mngenali lelaki itu….
Lelaki tersebut hanya tersenyum melihat Aishah….lelaki tersebut merasakan sesuatu apabila melihat Aishah…. Belum sempat menahan Aishah,seorang wanita menghampiri lelaki tersebut…
‘Aril!!!!!!..puas I cri u…..’ Marsha seperti biase dengan sifat manja nya….
‘Aril????’ Aishah tersentak…kaki nya bru ingin melangkah keluar. Kemudiannya berhenti….Aishah memandang lelaki tersebut…
‘np ni Ecah???’
‘ha..tak ada apa2…..’ Aishah menggeleng-gelengkn kepala nya….
Mereka meneruskan perjalanan…..
Seperti biasa…Akim meneruskan kerja2 nya…dan seperti biasa….Mila masuk tanpa salam dan tanpa di undang….
‘ yes Mila….u nk apa lg??’
‘syg!!! Np moody cm ni jer….sekali sekala tu cium la pipi Mila ker,or smbut Mila ngan baik ker…ni tak,selalu cm nie..’ Mila mula melakonkan drama air mata nya….
‘ok2….yes darling…..u nak apa?’ Akim terpaksa melayan karenah nya..
‘hah…cm tu la..’smbil memegang tangan Akim.
‘u nk apa? Terus kepada matlamat u dtg sini’
‘hehe…well….u tau jer kan Akim…actually,this nite ada party di rumah Mila…all my friends will come to celebrate our relationship….they want to know who are my prince….’
‘WHAT???!!!!’
‘hei…napa nie…tkejut Mila….’
‘I tak boleh hadir…I ade meeting this nite…’
‘NO!!! you have to come…no excuse!!!’ Mila keluar dari bilik Akim…
‘But….Mila!!!’ belum sempat menghabiskan kata2 nya,Mila hilang dari pandangan nya…
‘hahahaa…jgn harap la kau nak jumpa Aril,Aishah…..kau takkan dapat jumpa dia…selagi aku ada di Malaysia…’ ketawa sinis Claudia memenuhi bilik di hotel kelas pertama di Malaysia
Ntah apa y menjadi dendam terhadap Aishah….mungkinkah masa lalu y tidak pernah dilupakannya…
‘so nak wat apa skrg???’
‘wat apa? Tdo la…jom la…tu pun tak tau lagi’
Aishah dan Zizi melelapkan mata….
‘syg…..jumper Mila di tempat biase yer….secepatnya….I nk ckp sesuatu…’
Pagi2 nada msj telefon bimbit Akim berbunyi…..msj di baca dan Akim mula menjadi marah..
‘hish…..tak tau ke orang nak tido.pagi2 da msj aku..ni mst nak cakap pasal benda y sama…’ Akim merungut…
Restoran Seri Mutiara……
‘Syg!!!! Im here…..’ Mila memanggil….
Akim menuju ke arah Mila…..
‘I kan dah bgtau dulu…yang AKim tak nak bincang benda2 ni semua…Akim nak pokus dalam kerjaya dlu…then bru pk semua nie…lagi pun Mila tau y Akim tak pernah cintakan Mila..’
‘what eva……y penting kita da di jodohkan.....oooo…ni mesti Akim ada perempuan lain.tell me who? Biar Mila siat2 dia….berani nak rebut calon suami Mila…’
‘stop it ok…kalau ada kenapa? Akim tak sayang Mila…Mila sendiri tau kan…hubungan kita berdua sebatas kawan…tak lebih!!!’
Akim bangun dan berlalu pergi….
‘AKIM!!!! Ingt…Mila akan hancurkan perempuan tu kalau dia berani rampas Akim dari Mila…REMEMBER THIS!!!’ Mila mengugut….
‘Akim tak peduli..Akim sayang dia’

Labels:


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries