Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku Dan Dia:Part 6
13 December 2009 | 6:14 PM | 0 comments
KARYA:AZREQ

‘ what??? Diorang da jumpa??? Huh! Ni tak boleh berlaku…kedudukan aku akan dirampas Aishah…’

‘ relax,relax….Aku akan pastikan pertemuan mereka takkan lama…hahahha…’


*****

Aishah dan Zizi masuk ke rumah dngan gembira..Hati Aisyah lega setelah bertahun lama nya ,saat yang ditunggu datang kembali..Hasrat dan impian nya ingin bertemu sahabat dan orang yang tersayang benar-benar membuat nya happy tidak terhingga…Zizi melompat ke atas katinl dengan riang nya seolah-olah mendapat duit RM 1 juta ringgit..Aisyah dan Zizi masing-masing di alam khayalan mereka…Masing-masing sudah bermimpi dan berangan dengan cerita sndri….

Pap!!!! Bekalan elektrik terputus dengan sendiri nya..

‘AAAAAARRrrrrgggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!’

Zizi dan Aisyah masing-masing menjerit serentak…Persamaan mereka berdua adalah takut gelap…Selama ini mereka hanya tidur dengan lampu bilik yang menyala…Pelik,tp Benar…Anak dara pingitan yang mempunyai tabiat yang sangat teruk..
*****

‘ Mila !!!!!’ seraya perempuan penuh style memanggil Mila…

‘ hye baby…bila balik?? Tak call pon ea…jaha tau..’

‘ sorry la…well you know me…penat tw I cari you kt singapura…I pergi uma you aritu,then your mum tell me you datang Malaysia…I da agk you ada kat cnie..kt mana lagi klu bkan apartment you….by the way,you nak keluar ker??? Nak pergi mana??? I ikut..miss you so much’

‘oh…yes…I mmang nak lari dari uma…hehe…tak ada la…I nak pergi mana saja Akim pergi…you know kan Akim is my first and last love? So I akan halang sesiapa sahaja yang berani rampas Akim..so I ambik keputusan untuk ikut mana-mana sahaja dia pergi..of kos Dila…why not…come on..i pond dah lama tak hang out dengan you…’ Mila mengajak Adila,BFF…

Adila terdiam apabila mendengar kata-kata Mila..Tak ada chance untuk dia dapatkan Akim..

‘ Dila,kenapa senyap nie?’

‘ hah,tak ada apa-apa…come..’


Mila dan Adila duduk….Seorang pelayan datang ke arah mereka….

‘ye cik,order???’

Mila dan Adila memesan makanan kesukaan mereka…Pelayan yang mengambil order mereka berlalu pergi…

‘ cam mana Akim sekarang?? Sejak I tinggal kan singapura dua tahun lepas,I jarang tengok dia…’

~imbauan~

‘thanks Akim…Dila tak tau nak cakap apa..tapi thans a lot..’

‘ala…kerja senang jer nie’

‘ ok2…oleh kerana awak dah tolong saya betulkan kereta ni,saya belanja awak k..cam ner?’

‘oh,ok…..jom…’

Pertemuan dan pertolongan Akim membuatkan Adila mememdam perasaan terhadap Akim…Boyfriend sahabat nya.


‘Dila !..napa nie??? Berangan lak dia nie…’

Adila hanya mendiamkan diri…Perasaan yang lama terpendam semakin membuak-buak…gambar Akim masih tersimpan di dalam beg duit nya…


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Akim melebarkan senyuman nya…..

‘ lama rasa nya kita tak jumpa kan’

‘hurm.tula…Akim pergi mana??? Puas Ecah cari tau…Ecah rindu ngan korang berdua…saat-saat kita sama-sama…ingat kan?’

‘yup…Akim pon rindu sangat kenangan tu….hurmm…Ecah….sebenarnya….sebenarnya….’

Aishah terpinga-pinga.Dalam hati nya berhata apalah mamat sorang ni nak cakap.

‘ sebenarnya Akim….AKim nak…..’

‘ nak apa????’

AKim terdiam…Otak nya beku…Kata-kata nya tidak dapat diteruskan..Tersentap Akim apabila melihat kearah pintu Restoran Sri Mutiara.Wajah Wanita yang dikenali nya menghampiri Akim dan Aishah..

Pang!

Satu lempangan tapak tangan hinggap di pipi Aishah.Seraya Aishah berlari ke luar dari restoran tersebut.Akim hanya mampu melihat.Terpaku dan terkejut.Dia tidak percaya Mila sanggup melakukan perbuatan tersebut.

‘ Ecah!!!!!!!’

Aishah berlari tanpa memperdulikan Akim..Akim merenung tajam kearah Mila.Adila yang berada di sebelahnya juga terkejut dengan tindakan Mila..Tak sangka kawan nya sanggup melakukan tindakan drastic seperti tadi.Secara kebetulan mereka berempat berada di dalam satu restoran yang sama.Bezanya hanya kedudukan mereka..

‘ apa yang Mila buat? Kejam!’ Akim merungut dengan nada marah.

‘what???? Mila dah pernah warning kan before?? Tu akibatnya kalau berani dekat and nak cuba rampas hak Mila’

‘ hak?? Saper hak Mila??? Akim???? Sori Mila…Akim bukan hak Mila..Akim mencintai dia…bukan Mila..dan tolong la paham…Kita tak ada jodoh ! paham la sikit !’

‘ Mila tak peduli..’

Mila menarik tangan Adila dan berlalu pergi tanpa mempedulikan Akim yang sedang terkejut dengan keadaan tersebut.Akim terduduk dan mula merasakan sesuatu yang buruk akan berlaku…

Labels: , , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries