Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Cinta Kau Aku Dan Dia:Part 7
14 December 2009 | 11:59 AM | 0 comments

KARYA:AZREQ

Pap !!!

Pintu bilik di tutup seolah-olah kemarahan Aishah kepada pintu itu.Aishah melemparkan dirinya ke katil nya.Zizi masih terpinga-pinga di bawah dan kehairanan dengan sikap Aishah yang pulang ke rumah dengan keaaan tidak normal..

‘ ape kene pulak Ecah ni..hurm..patut tak aku naik then tnyer dia ekh?’

Kaki Zizi melangkah dari satu anak tangga ke satu anak tangga.Perlahan-lahan pintu bilik Aishah di buka.Perasaan takut dan segan mengelilingi Zizi.Walaupun sudah lama berkawan dengan Aishah,namun dia tetap segan.Hanya kadang-kadang keinginan ingin membantu rakan menguatkan semngat dan meghilangkan segan yang ada pada diri..

‘Ecah..’Zizi memulakan perbualan..Cuba untuk bercakap dengan Aishah yang masih tersedu-sedan di atas katil..

Aishah masih menangis.Dada nye sebak mengingatkan kejadian petang tadi.Dia tidak mengerti apa yang berlaku sebenarnya.Dia tidak tahu apa salah dia sehingga dia di lakukan sedemikian.

‘ ecah…what’s wrong?’…

‘ Zizi……’ lantas Aishah memeluk Zizi….

‘ HE he….nape nie???? Cuba tenang..then cerita kat Zi……

‘td…..mase Ecah keluar makan lunch dengan Akim….tiba-tiba seroang pompuan ni datang kearah kitrg….then’

Belum sempat Aishah menamatkan penjelasan nya dia terus memeluk Zizi y maseh dalam kebingungan..Kotak fikiran Zizi dipenuhi dengan pelbagai persoalan…

‘eh..eh…kenapa nie….cube bgtw Zizi ape y terjadi sebenarnya???...trust me and everything will be fine..’

‘Perempuan tamper Ecah….apa salah Ecah???? Apa y Ecah buat sampai dia tamper Ecah sedemikian rupa???’

Air mata yang semakin deras mengaliri pipi jatuh membasahi cadar tidur katil Aishah..
*****

‘haahahahah..puas hatiku….kau ingt kau ley rampas Akim dari aku??? Jgn harap..AKim hanya milik aku….tak de sorang pompuan pon dalam dunia nie yang boleh rampas dyer dari aku…’

Gelak sinis Mila memenuhi ruang setiap sudut bilik nya…Adila hanya mampu melihat kerenah BFF nyer itu…Jem….fikiran Adila jem seketika…Dia tidak tahu bgaimana cara nye dia mendapatkan hati Akim..Mila yang asyik dgn gelak jaat nya membekuan setiap idea y ade dlm fikiran Adila…

‘huh!!!....aku taw lama ttg pompuan nie….aku rase aku harus jalankan plan aku…heheh….’senyum sinis Mila semakin lebar…

Adila tersentak….

‘erk….plan??? plan ape???’

‘plan yang Mila pasti akan Berjaya…..plan ini jgk akan buatkan AKim kembali ke pangkuan Mila….tunggu tarikh permainan ini….Aishah….kau akan BANG!!!!...hahahahhahaa….over!!!!’

Mila mngacu pistol kearah Adila sambil posing ala2 lara croft mngacu snjata….Adila terkejut dgn ‘bang’ yang Mila lontarkan melalui suaranya yang serak itu….

‘eh Mila,,Mila nak wat ape nie??? Dila tak paham la….’

‘ Dila….dgr cnie k…Mila ade satu plan….and Mila sure plan ini akan Berjaya..plan ni yang akan buatkan Akim back to me…and Aishah??? MATI!!!!’

Tidak pernah Mila seserius sebelum ini….Adila pelik…terkejut dengan perubahan sahabat nya tu…

‘plan???? Plan ape??’

‘yes..plan….Mila nakkk…..’

‘wo wo wo….kejAP..Dila cium bau busuk dari Mila’

‘erk..busuk???? eh…mne ade….bru mandi la…mne lak busuk…’

‘mksd Dila….Dila rase Mila nk do something bad la…’

‘hahahahaha……yes…I will do…anything for AKim….BANG!!!’

Adila terkejut tuk sekian kalinya….Mila mengacu pistol kea rah Adila..Masih pelik….tidak pernah pun tgk Mila beli pistol…ROkok pon xpernah sentuh apetah lg pistol….
*****
‘Ecah..’

‘akim???’

‘ ye…ni AKim…Aaaa…Aaaakim…Akim nak say sorry about last day.’

‘hurm….saper dyer tu Akim…Ecah rase dia marah kat Ecah…Akim dan Dia ade ape-apae hubungan ke??? Klu ade,Ecah xnak ganggu hubungan tu…baik kita jangan jumpe lagi.’

‘ xla Ecah….dye Mila,kwn Akim dari Singapura…kami hanya berkawan…’

‘tp….’

‘don worri Ecah,kami hanya berkawan…Ecah,boleh kita jumpa petang ni…’

‘kat mana??’

‘tempat biasa..di tempat pertama Akim dan Aril jumpa Ecah aritu..’

‘ok…kita jumpa pukul 4 ye…oyaaa….Aril mana??? Why not kita keluar bertiga..cam dulu-dulu…’

‘Aril???hurm…boleh juga..nanti Akim call him k..’

‘ok…see soon..’
*****

‘Aril!!!! Berapa lama lagi nak stay di sini…I rimas la lama-lama kt Malaysia…nothing special..’ Marsha merungut…

‘hey,kalau you nak balik London,blik la…pada I Malaysia istimewa..lebih istimewa sbb ade…’

Blum sempat mengakhiri dialog nya ,Marsha menyampuk…

‘sebab apa??? Sbab dak miskin tu ker???...Aril,you taw kan,budak tu bedak kampong..tak sesuai dgn you…you utk I…bkn utk dia..I da warning you awal-awal kan,budak tu takkan selamat kalau cuba nk curi you dari I….I akan buat apa shaja tuk lenyapkan that gurl…!’

‘btul tu Aril,akak setuju dengan marsha…Ecah tu tak sesuai dgn kerbat kita.kuarga kita terpandang…darjat kita lebih tinggi…kalau Aril degil jgak,Akak y akan jd batu penghalang korang…

‘Dah la..Aril malas nk layan korang…buat la apa korang nak buat…Aril tak peduli..something happen to her,Aril takkan lepaskan korang even you is my sis,kak Claudia…’

Labels: , , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries