Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Dunia Aishkim-Aishkimmers:PART 10-ADA UNTUKMU
26 October 2009 | 2:30 PM | 0 comments


KARYA:ARZA

Nadia memerhati Azreq yang terdampar di atas katil.Azreq telah mengorbankan nyawa demi menyelamatkannya.Saat itu,semua perbuatan jahat Azreq terhadapnya telah terkubur buat selamanya.

"AZZ!''

Tasya muncul di muka pintu dengan mata yang berair.

"Azz…"Tasya mendekati Azreq.

Nadia masih terpinga-pinga melihat tindakan Tasya.Tidak lama kemudian,Tasya merenung tajam ke arah Nadia.

"DIA JADI BEGINI GARA-GARA KAU!!"Tasya membentak.

"Tasya..bukan aku!Ada orang lain!"

"Kalau kau tak jumpa dia pasti dia tak jadi begini!'

Nadia kelu.Dia tidak tahu bagaimana untuk menjawabnya.Nadia terus berlari ke luar.
************************************************************************
Aishah kini tersenyum puas.Kontrak bersama syarikat rakaman kini telah tamat.Selepas ini dia hanya perlu menunggu kontrak Akim habis dan kemudian mereka boleh bebas bercinta.Buat sementara,dia perlu berpura-pura bercinta dengan Aril untuk memastikan karier Akim tidak terganggu.Aishah mengambil telefon lalu menelefon Aril.

AISHAH:Hey Aril!

ARIL:Hey…happy nampak..

AISHAH:My contract is over..

ARIL:Patutla…

AISHAH:So…kita akan start berlakon esok..

ARIL:OK..

AISHAH:That's all..bye..

ARIL:Bye..

Aishah mematikan talian telefon.Kemudian dia mendail nombor Akim.

AISHAH:Hello?

AKIM:HEY..

AISHAH:My contract is over!

AKIM:I know…

AISHAH:Selepas kontrak Akim tamat nanti..kita bolehla bercinta..

AKIM:Yup..ada 3 bulan lagi.

AISHAH:Sabar ya?

AKIM:Apa saja untukmu..

Perbualan itu berlanjutan hingga ke tengah malam…
***********************************************************************
Kemesraan Aishah dan Aril berjalan di khalayak ramai menarik perhatian wartawan.Ramai juga yang mengambil kesempatan mengambil gambar.Aishah dan Aril berpura-pura seolah-olah tiada apa yang berlaku.

"Aishah…Aril…"seorang wartawan yang dikenali sebagai Ady mendekati.

"Yes?"Aishah membalas.

"Apa hubungan antara Aishah dan Aril sekarang?"

"Actually kitaorang dalam proses mengenali hati budi masing-masing.."

Aril di sebelahnya hanya mengangguk-angguk tanda setuju.

"Bagaimana pula dengan gossip kononya Aishah bercinta dengan Akim?"

Aishah terdiam.

"Akim dan Aishah tak ada apa-apa…mereka cuma kawan…there is no such thing like Aishkim or whatever…there is only Aishril!"Aril menegaskan.

Aishah di sebelah Aril agak tersentak dengan statement Aril.Ady hanya terseyum puas setelah mendengar kata-kata Aril.Aril sedikitpun tidak merasakan apa-apa kecuali kemenangan.
***********************************************************************
Claire dan Nadia menunggu Cik Spy di bumbung hospital.Mereka tahu,hanya cik Spy sorang yang boleh membantu mereka.Walaupun sedih,Nadia masih mempunyai semangat untuk berjuang.

"Lama tunggu?"seorang yang misteri menegur mereka.

"Cik Spy?"Claire bertanya.

Cik Spy,bertopengkan topeng Power Rangers serta berpakaian ala-ala pengintip.

"Ya saya…"

"Saya Nadia dan ini Claire…"Nadia memperkenalkan.

"Saya tahu…"

"Actually..kami nak minta tolong.."Claire menyuarakan hajat.

"Ni pasti tentang kebakarang dan Azreq kan?"

"Wah!Hebat!"Nadia memuji.

"So..boleh bantu?"Claire bertanya.

"Saya akan bantu…tapi dengan satu syarat!'

"SYARAT APA?"Claire dan Nadia bertanya serentak.

"Jangan bagitahu sesiapa yang kamu berdua jumpa saya di sini.."

"Okay!"sahut Claire dan Nadia.
**********************************************************************
Tasya bertemu dengan lelaki misteri sekali lagi.

"Thanks a lot.."Tasya mengucapkan terima kasih.

"Kerja menembak tu senang saja…"

"Sekarang ni Nadia pasti akan menjauhi Azreq.."

"Bagus…nampaknya kita partner yang baik kan?"

"YUP!So…how's ur date?"

"GREAT!Pasti selepas ni Akim akan cemburu buta!"

"Aril..you memang hebat!Tak sangka!"

Rupanya lelaki misteri ialah Aril…

"Tasya…esok pastikan Akim baca news.."

"Sudah pasti Aril.."

"Dan pastikan rancangan kita untuk memusnahkan Aishkim dan Aishkimmers berterusan!"

Tasya hanya menangguk-angguk.

"BTW..Awak suka kak Aishah ke?"Tasya bertanya.

"I love her seen the first time I saw her…"

"Bagus!"
*********************************************************************
Nadia duduk di samping Azreq.Dia mula menitiskan air mata.

"Az…walau apapun yang terjadi..Nadia akan selalu ada untuk Az…"

Nadia menggenggam tangan Azreq dengan erat seperti tidak mahu melepaskan Azreq pergi.

Labels: , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries