Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

CSI AISHKIM : AKIM DALAM ANIMASI JUMBO GAJAH BIRU
06 March 2010 | 6:55 PM | 0 comments


ASTRO ENTERTAINMENT SDN BHD akan mempersembahkan sebuah filem animasi yang bertajuk JUMBO GAJAH BIRU yang dijadual akan ditayangkan di pawagam seluruh negara pada 11 Mac 2010 .

JUMBO GAJAH BIRU ini merupakan sebuah filem animasi dari Thailand yang dialih bahasa ke dalam bahasa melayu. Tajuk asal filem animasi ini adalah KHAN KLUAY 2 yang diarahkan oleh seorang animator terkenal Thailand yang bernama Kompin Kemgurmnird iaitu seorang animator warga Thai yang pernah bekerja untuk Disney di dalam animasi Atlantis:The Lost Empire, Tarzan dan Ice Age .JUMBO GAJAH BIRU merupakan filem sekual atau kesinambungan bagi filem Khan Kluay yang juga diarahkan oleh Kompin yang telah mendapat sambutan yang begitu hebat dari penonton Thailand dan mendapat kutipan box office.


JUMBO GAJAH BIRU akan menggunakan khidmat suara penyanyi kecil molek dan bekas Juara Akademi Fantasia iaitu MILA dan juga seorang lagi bekas pelajar Akademi Fantasia iaitu AKIM bagi mengalih suara animasi ini ke dalam bahasa melayu. Ini merupakan projek pertama pengalih suaraan filem animasi Thailand ke dalam Bahasa Melayu oleh ASTRO. Tujuan animasi ini dialih suara adalah bagi menyesuaikan filam animasi ini untuk tontonan penonton dan pasaran tempatan.


AKIM sedang membuat DubbingNantikan filem animasi JUMBO GAJAH BIRU ini di pawagam dan saya yakin, filem ini merupakan sebuah filem yang sangat menarik untuk ditonton bersama seisi keluarga.


Sinopsis :
Selepas peperangan yang dikenali sebagai Peperangan Gajah, JUMBO telah dipilih untuk menjadi Gajah Diraja bagi Raja Naresuan ( Filem Khan Kluay 1). Namun posisinya sebagai Gajah Diraja telah menimbulkan satu dilema bagi JUMBO kerana ianya melibatkan soal hidup dan mati ahli keluarganya.
LUNA, isteri JUMBO secara rahsia telah mengandung dan ini menyebabkannya mahu pulang ke kampungnya untuk melahirkan bayi mereka namun tanpa disangka oleh LUNA kampugnya telah diserang oleh tentera musuh. LUNA dan penduduk kampung akhinya dijadikan tawanan oleh tentera musuh.
Kejadian ini telah menyebabkan JUMBO di dalam dilema kerana dia terpaksa memilih untuk menyelamatkan isterinya LUNA dan meninggalkan tugasnya sebagai Gajah Diraja atau meneruskan tugasnya terhadap raja dan negaranya lalu terpaksa membiarkan ahli keluarganya di dalam bahaya.
Untuk mengetahui apakah keputusan yang akan diambil JUMBO, Jangan lepaskan peluang untuk menonton filem ini bersama famili anda. :)

info credit to yoyooh.com

Labels: , , , , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries