Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Inilah Cinta 1 : Cinta Dalam Hati
27 July 2010 | 10:20 AM | 0 comments
karya:arza

Gadis itu melangkah masuk ke dalam Adnan Holding dengan hati yang gembira.Hal ini kerana dia akan menemui bakal tunangnya yang baru sahaja pulang dari United Kingdom .

Tok!Tok!

“Masuk..”kedengaran suara dari dalam.Gadis itu meneruskan langkahnya masuk ke dalam bilik yang tertulis ‘PENGARAH URUSAN’.

“Sayang!”gadis it uterus memeluk lelaki tampan yang berdiri di hadapannya.

“I miss you sayang…”ucap lelaki itu perlahan.

Pelukan dileraikan namun tagan masih belum dilepaskan.

“How are you?”Tanya gadis tersebut.

“Erina Aishah..i sihat…how about you?”

“I sihat je…you bila nak jumpa parent i?”Tanya Aishah.

“Petang esok….i promise..i datang dengan daddy i!”

Aishah tersenyum gembira.

Tok!Tok!

“Ya..masuk..”

Seorang lelaki tinggi lampai masuk bersama dokumen di tangannya.Aishah tersenyum melihat lelaki itu.

“Encik Aril…ni dokumen yang encik minta tadi”

Lelaki itu berdebar-debar melihat senyuman Aishah.Namun,dia tahu Aishah milik Khairil Haziq.

“Terima kasih Akim….”ucap Aril.

Akim segera keluar dari bilik tersebut.Hatinya cemburu melihat kemesraan Aishah dan Aril.Akim siapa?Akim atau namanya Amirul Akim merupakan setiausaha Adnan Holding.Akim telah bekerja di Adnan Holding sejak keluar universiti.Akim sudah jatuh hati pada Aishah sejak pertama kali bertemu dengannya di Adnan Holding sewaktu mesyuarat pemegang saham diadakan,2 tahun yang lalu.Namun,malangnya Aishah sudah menjadi milik Aril.

Akim duduk di atas kerusi sambil mengeluh.

“Wei bro!Apa kes?”

“Fan…faham-faham jelah…”

“Cik Aishah lagi ye?”Tanya Mohd Irfan,sahabat karibnya juga teman rumahnya.

“Hancur hati aku..aku dengar esok Encik Aril nak meminang dia..”

“Relaxlah..banyak lagi gadis kat luar sana yang sudi jadi kekasih kau..”

“Takkan sama seperti dia..”ujar Akim.

“Esok kau ke yang hantar dia?”Tanya Irfan lagi.

“Yelah..aku kan PA bapa dia..”

“Ye tak ye jugak..kau sabar je okay!”

Akim mengeluh hampa.

Kereta Lamborghini Reventon meluncur laju ke perkarangan villa Datuk Adnan.Seorang anak muda keluar dari kereta tersebut lalu masuk ke dalam rumah.

“Assalammualaikum daddy!”ucap Aril.

“Waalaikummuassalam…”ujar seorang lelaki yang agak berumur tapi masih segak.

“Daddy buat apa?”Tanya Aril.

“Tengah baca majalah ni…tengok..headline dia..kekasih kamu ni..”

Aril membaca headline majalah tersebut.Gambar Aishah terpampang di hadapan majalah tersebut.

‘Saya sudah ada yang punya-Aishah-‘

Aril tersenyum membaca headline tersebut.

“Kenapa senyum sorang-sorang ni?”Tanya Datuk Adnan.

“Tak adalah..hehe..”

“Happynya anak daddy..”

“Daddy..Aril nak cakap something”

“Apa dia?”Datuk Adnan memberi fokusnya ke Aril,satu-satunya anak yang dia ada selepas kemalangan yang membabitkan mereka sekeluarga 20 tahun yang lalu yang menyebabkan ibu dan adiknya terkorban lemas di sungai.Walaupun mayat adiknya tidak ditemui,namun pihak polis mengesahkan kematian adiknya apabila mendapati baju seorang bayi hanyut di kawasan air terjun.Pada awalnya Datuk Adnan tidak dapat menerima hakikat,tetapi apabila polis memberitahu sesuatu yang logik,Datuk Adnan terpaksa menerima hakikat,bayi tak dapat berenang.

“Actually daddy…”Aril memulakan bicara.

“Apa dia?”

“Aril rasa dah tiba masanya Aril menamatkan zaman bujang Aril”

“Aril serius?”Tanya Datuk Adnan.

“Daddy..Aril dah 28 tahun..Aril tahu apa yang Aril nak..”

“Dengan siapa?”Tanya Datuk Adnan,menduga.

“Erina Aishah bin Datuk Mukhriz”

Datuk Adnan memandang wajah Aril.Aril membesar tanpa belaian seorang ibu,Aril hanya mendapat kasih seorang ayah dan tidak pernah bermain dengan saudara kandungnya.

“Macam mana daddy?”Tanya Aril.

“Daddy okay je..asalkan Aril bahagia..lagipun Aishah tu memang cirri-ciri menantu idaman daddy….taat,berpendidikan dan juga bersopan-santun”

“Serius ni?”Tanya Aril.

“Ye nak…bila nak pergi jumpa?”

“Petang esok!”Aril tersenyum keriangan.

Aishah membaca artikel tentang dirinya di dalam majalah.Pengakuan jujurnya mengenai Aril memang mengejutkan banyak pihak.Aishah,seorang model juga pewaris Mukhriz Company memang popular.Ramai lelaki yang meminatinya namun hatinya hanya milik seorang,Khairil Haziq.

Kring!Kring!

Aishah menyambut telefon yang berbunyi.

“Hello?”

(“Hai sayang..tengah buat apa tu?”)

Suara itu mendamaikan Aishah.

“Tengah fikirkan you..”

(“Ye ke?I pun sama..”)

“So…mesti ada something ni”

(“Hhehe..takdelah saje..rindukan you..”)

“Kenapa Aril?Cakap betul-betul..”

(“Okay…actually..i dah confirm dengan daddy i..kitaorang akan jumpa parent you esok petang”)

“Betul ni??”Aishah tidak percaya

(“Ye…jangan lupa bersiap tau!”)

“Okay..jumpa esok!”kata Aishah.

(“I pergi dulu ya..nak prepare..”)

“Okay..take care!”

(“If I takde,you pandai-pandailah jaga daddy I”)

“Ye sayang..”

(“Ingat..now and forever I will alwzys love you”)

“Me too..i love you always..bye..”

(“Bye”)

Gagang telefon diletakkan.Hati Aishah berbunga-bunga.

“Akhirnya kita akan bersatu Khairil Haziq!”

Akim memandang bulan.Perasaannya sedih memikirkan Aishah yang bakal bertunang dengan Aril.

“Kim..kau ni janganlah sedih-sedih..”Irfan mengganggu lamunan Akim.

“Aku tak pernah luahkan perasaan aku kat dia..”

“Kau jangan nak buat hal..nanti kau susah!”

“Apa mungkin aku patut mncintai dia sekadar dalam hati?”Tanya Akim

“Kalau itu yang terbaik…”ujar Irfan.

Hujan mulai turun renyai-renyai seperti hati Akim yang tengah menangis kerana bakal kehilangan gadis yang dicintai.

Labels: , , , , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries