Offical Aishkim Blog
+Follow | Dashboard

Inilah Cinta 3 : Perpisahan
08 August 2010 | 10:12 AM | 0 comments
karya:arza

Kereta Lamborghini Reventon itu meluncur laju menuju ke rumah Aishah.Nombor Aishah didail.

(Hello?)
"Aishah..ni Aril.."
(Owh..ada apa?Rindu dah ke?)
"Rindu juga..tapi actually Aril nak bagitahu yang Aril maybe lambat sikit..daddy Aril akan sampai dulu"
(Kenapa lambat?)
"Aril nak beli something untuk Aishah"
(Okay..jangan lambat sangat sudah!)
"Okay..jaga daddy i tau!"
(Okay sayang..i love you!)
"I love you forever..."

Talian dimatikan.Aril tersenyum lebar.

************************

Akim menjeling ke arah Datuk Adnan yang sedang duduk di belakang.

"Datuk okay?"tanya Akim.
"Entahlah...saya risau dengan Aril"
"Kenapa pula?"tanya Akim.
"Saya tak sedap hatilah.."kata Datuk Adnan.
"Datuk..Encik Aril baru nak bertunang..bukannya nak kahwin terus"
"Saya takut kehilangan dia"luah Datuk Adnan.
"Datuk..insyaallah semuanya akan berjalan dengan lancar.."
"Jalan ni pula sesak..haish..lambatlah kita sampai ni,"keluh Datuk Adnan.
"Sabarlah Datuk.."
"Akim..call Aishah..bagitahu dia kita maybe lambat sebab traffic jam,"

Akim segera mendail nombor Aishah.

"Hello cik Aishah"
(Owh..Akim..ada apa ya?)
"Cik Aishah..Datuk maybe lambat sikit sebab kitaorang tengah terperangkap dalam traffic jam,"
(Owh..takpelah..kitaorang akan tunggu..lagipun Aril pun bagitahu dia lambat)
"Maaf ya atas kesulitan ini,"
(Takpe..kirim salam kat datuk ya..drive carefully)
"Baiklah cik Aishah,"

Akim mematikan talian.Sungguh,suara itu benar-benar mendamaikan hatinya.

"Macam mana?"tanya Datuk Adnan.
"Dia kirim salam...dia kata dia akan tunggu.."
"Owh..Akim,cuba call Aril...dia dah sampai belum.."

Akim mendail nombor Aril.Dicuba berulang kali namun tiada jawapan.

"Kenapa?"tanya Datuk Adnan.
"Tak dijawab"
"Maybe tengah drive kot.."
"Mungkin juga.."kata Akim.

***************

Lelaki itu tersenyum puas.Akhirnya dia berjaya membalas dendam.

"Hahaha...harta itu aku yang punya!Kau tak ada hak ke atasnya!Dan gadis itu seharusnya aku juga yang punya!"

*************

Akim memerhati,cuba mencari punca berlakunya traffic jam itu.Matanya tertumpu kepada kereta yang mengalami kemalangan itu.Remuk dilanggar lori.ARIL 9107!

"Ya Allah!Encik Aril!"

Akim meletakkan keretanya ke tepi.Datuk Adnan terkejut.

"Kenapa ni AKim?"
"Datuk!Itu kereta Encik Aril!Dia kemalangan!"

Akim berlari keluar menuju ke kereta Lamborgini Reventon yang remuk dilanggar lori diikuti Datuk Adnan.Akim mendekati jasad Aril yang diusung keluar dari kereta.

"Encik Aril!"Akim memangku kepala Aril.

Datuk Adnan terkejut tidak terkata.Datuk Adnan terduduk melihat Aril.

"Aril..."

Aril yang nyawa-nyawa ikan memandang wajah Datuk Adnan.Senyuman cuba diukir.

"Dad..dy...A..ril..min..ta..ma..af..se..bab..tak..da..pat..tu..naikan...jan..ji
A..ril.."kata Aril perlahan.
"Aril..Aril akan selamat!"kata Datuk Adnan teresak-esak.
"Ma..ma..dah..pang..gil A..ril.."
"Encik Aril!Tahan..ambulans akan sampai sebentar lagi!"Kata Akim.
"A..kim..ja..ga..ba..pa..a..ku..dan..ba..gi..ni..kat..Ai..shah.."

Aril memberi sebentuk cincin kepada Akim.

"Ba..gi..ta..hu..dia..a..ku..cin..ta..dia..se..la..ma..nya.."

Akim tidak dapat menahan air matanya.

"Dad..dy..Aril min..ta..ma..af.."

Aril menarik nafas lalu memejamkan matanya buat selamanya.

"ARILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!"

****************

Farah melepaskan gagang telefon itu.Air mata mulai membasahi pipinya.

"Kenapa kak Farah?"tanya Aishah.
"Aril..Aril kemalangan..dia dah meninggal.."

Aishah terkejut.Hatinya hancur bagai dipanah petir.

"Aril...tak mungkin!Tak mungkin!Aril masih ada!"
"Aishah.."Farah cuba mendekatinya.
"ARILLLL!!!!"

Aishah jatuh pengsan.

*****************

Akim terduduk sepi.Datuk Adnan setia ditemaninya.Bajun melayu yang berlumuran darah masih belum ditukarnya.Datuk Adnan masih belum sedar.

"Encik Aril..terima kasih kerana banyak membantu Akim...Akim tak tahu macam mana nak membalas jasa encik..kenapa encik yang harus pergi dulu?Mengapa perpusahan yang encik buat?"

Air mata berderai memabasahi pipi AKim.

'Saya minta maaf'kata Akim dalam hati.



Labels: , , , , ,


Older Post | Newer Post
Welcome
Hye dan Assalamualaikum,harap korg suke blog neh.Komen komenla yew :D

Gosip

ShoutMix chat widget

Video ♥
Ucapan Akim

Ucapan Aishah

Ucapan Aidilfitri Akim

Ucapan Aidilfitri Aishah

Lagu Kita feat Aishkim

Aishkim


Credit
Template by : Jaja
Background by : FPA

Navigations Here

Aishkimmers Linkies Entries